Sociální sítě
Nahoru

Modest fashion propojující světy

Dílo návrhářky Mirky Talavaškové je synonymem čistých linií a modest stylu. Mezníkem se stala klientka, která se kvůli práci stěhovala do Rijádu v Saudské Arábii a potřebovala vytvořit specifický šatník, jenž by byl vhodný do tamní společnosti, ale zároveň zachovával její vlastní styl.

Právě spojením dvou kultur tak vznikla Talabaya, která se prostřednictvím módy snaží o propojení zemí celého světa. Nejnovější kolekce přináší elegantní a ležérní oblečení s nádechem orientu, vytvářející fúzi mezi evropskou a východní kulturou.

Ve východním světě se mnoho žen mladší generace zajímá o západní styl, na druhé straně spoustu Evropanek touží po módě, která by byla něčím jedinečná. Mirka Talavašková proto vytvořila šaty, které si může obléci každá žena, nehledě na místo jejího původu.

Talabaya se dá nosit kdekoliv na světě, protože je šitá na míru jak Evropankám, tak Arabkám, které mohou jednotlivé kousky kombinovat s legínami, džíny a mohou si k nim vzít tenisky, ale i podpatky,“ popisuje svůj životní počin módní návrhářka, která vystudovala Módní tvorbu na pražské UMPRUM.

Jednotlivé kousky se dají kombinovat nejen napříč světy, ale i kolekcemi. Ta letošní se nese v duchu variability, pohodlí, minimalismu a elegance, nejdůležitějším aspektem je však svoboda každé ženy při tvoření vlastního osobního stylu.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.