Sociální sítě
Nahoru

Suzuki rozšiřuje svoji nabídku zcela novým směrem

K široké paletě SUV, crossoverů a kompaktních vozů se přidává Suzuki všestranné kombi Swace poháněné pokročilým full-hybridním pohonem. Swace je po SUV střední třídy ACROSS druhým modelem automobilky, který vznikl díky spolupráci s automobilkou Toyota. Jeho prodej v Evropě bude zahájen během zimy 2020. S modelem Swace se po 20 letech do nabídky značky Suzuki vrací klasické kombi. Jako první Suzuki je Swace osazen full-hybridním pohonem s možností čistě elektrické jízdy.

Zvenku Swace kombinuje praktické proporce se sportovním stylem. Plné boky a rozšířené blatníky vizuálně zdůrazňují široký rozchod kol důležitý pro stabilitu při jízdě v zatáčkách. Pozvolně se svažující střecha a proti ní stoupající prolisy na bocích dodávají Swace dynamický střih při zachování velké prosklené plochy na bocích.

Nejvýraznějším prvkem přídě jsou LED světlomety s dvojitou optikou a voštinová šestiúhelníková horní mřížka chladiče. Společně tvoří jeden celek, který vizuálně rozšiřuje karoserii. Spodní mřížka chladiče a rámečky mlhových světel se nachází blízko silnici, na první pohled tak zdůrazňují sportovní postoj vozu.

K dalším zajímavým prvkům exteriéru patří aerodynamické střešní ližiny, které umožňují snadnou instalaci střešního nosiče, lehké páté dveře vyrobené z pryskyřice a sportovně tvarované 16palcové disky kol z lehkých slitin. Pro Swace je k dispozici sedm barevných odstínů laku – dva druhy bílé, stříbrná, černá, tmavě modrá, hnědá a bronzová.

Kabina nového Swace je navržena podle minimalistického přístupu „méně je více“. Design interiéru klade důraz na prostornost, komfort posádky a praktickou využitelnost. Nízká palubní deska, jejíž tvary jsou plynule propojeny s obložením bočních dveří, podporuje pocit vzdušnosti. Kombinace měkčeného obložení a chromovaných a stříbrných ozdobných prvků už od prvního pohledu zvýrazňují důraz na kvalitu a eleganci. Dojem luxusu při jízdě ve tmě dále podtrhuje ambientní osvětlení interiéru.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.