Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen ve Špindlerově Mlýně.
Potěší harmonicky pojaté interiéry inspirované alpskými hotely, skvělá lokace v centru města i spousta detailů, díky nimž Soyka překvapí útulnou, téměř domácí atmosféru. A stejně tak potěší i hravé jméno hotelu, které evokuje věrnou Krakonošovu pomocnici z kultovního večerníčku.
Hotel Soyka otevřela po téměř tříleté rekonstrukci společnost Asten Hotels, která má s vedením horských hotelů velké zkušenosti, neboť již osm let provozuje sousední hotel Savoy, bez debat nejlepší hotel ve městě.
„Cílíme na mladé, dynamické rodiny s dětmi, které díky snadné dostupnosti preferují české hory, a to nejen v zimě. A samozřejmě počítáme také s firemní klientelou, neboť díky hotelu Savoy jsme schopní zajistit konferenční prostory až pro 150 hostů,“ vysvětluje marketingová manažerka společnosti Asten Hotels a zároveň duše interiéru hotelu Soyka Iva Gajdošíková.
Velkou předostí nového podniku je jeho restaurace zaměřená na lokální kuchyni v moderním střihu. Překvapí konfitované trhané vepřové koleno v trojobalu s domácími majonézami, segedínský guláš nebo holandský řízek s vyšlehanou bramborovou kaší. A také steaky připravené na dřevěném uhlí v Josper grilu. Z dezertů jsou jasnou jedničkou buchtičky s pravou šodó omáčkou.
Hotel Soyka má kapacitu 26 pokojů z toho 5 dvouložnicových apartmánů. Disponuje 52 lůžky. Kapacita restaurace je 64 míst, v letních měsících je možné využít venkovní terasu s 22 místy.