Sociální sítě
Nahoru

Vzácné objekty značky Cartier

Udělejte si radost, nebo věnujte někomu krásný dárek. Stylové doplňky Cartier vnesou do vašeho života zvláštní půvab. Potěší vás, maminky, miminka i vaše blízké. Darujte je ke zvláštním příležitostem, jako inspiraci, nebo poděkování těm nejbližším za jejich podporu i za to, že vás doprovází životem. Stanou se příjemným překvapením a vyjádřením vaší lásky.

Zápisník, tužka, chrastítko nebo klíčenka, všechny objekty okouzlí svým stylem. Vše začíná výběrem vzácných a neodolatelných materiálů. Volba kovů, lakovaného dřeva, porcelánu, kůže nebo papíru je ovlivněna jejich elegancí a odolností. Každý z doplňků evokuje jedinečný pocit. Čím více se k němu přiblížíte, tím více ho chcete vlastnit. Zamilujete si je opravdu všechny. Přirostou vám k srdci jako poklad, který si střežíte doma, nebo talisman, co nosíte vždy u sebe. V ikonické červené krabičce přináší obdarovanému opravdovou radost. Dárky, které perfektně splňují požadavky domu Cartier, a zároveň se dovedně stávají součástí každodenního života.

Ve své podstatě jednoduché a fascinující, vzácné předměty a doplňky Cartier jsou součástí dlouholeté tradice domu. Cartier se o výrobu těchto objektů zajímal již od roku 1880 – od prvních flakonů na parfémy po elegantní pudřenky, od kalamářů na inkoust k psacím potřebám a papírnickým sadám. Pomocí dekorací, psaní a cestování Cartier objevuje každodenní život, stejně jako různé kultury po celém světě.

Louis Cartier, vnuk zakladatele značky, již ve 30. letech minulého století – krátce po založení oddělení S for Silver, určeného k tvorbě luxusních dárků a předmětů, jako jsou zapalovače, kapesní hodinky a pásky – zdůraznil důležitost přikládanou doplňkům. Při jednom rozhovoru s novinářem prohlásil: „Ve skutečnosti nevyrábíme pouze luxusní šperky. Řekl bych, pane, že naším šperkem dokážeme ozdobit ženskou šíji nádherným náhrdelníkem stejně dobře, jako naplnit její kabelku pudřenkou, zrcátkem, hřebínkem nebo pouzdrem na vizitky se stejným puncem originality a umění.“

Cartier se zajímal o všední předměty již od roku 1880. Se založením oddělení S for Silver, které bylo svěřeno Jean Toussaint, značka vyvinula řadu dostupnějších doplňků. Tyto praktické, hravé a elegantní předměty dokonale ladily se slavnostním duchem a módní přenositelností Café Society třicátých let. Materiály použité k výrobě těchto vzácných dřevěných, porcelánových či smaltovaných objektů splňovaly kritéria elegance a odolnosti. Nové kolekce plně navazují na tuto tradici domu Cartier“, vysvětluje Pierre Rainero, Director of Image, Style and Heritage, Cartier International.

Arnaud Carrez, International Communications and Marketing Director, dodává: „Nové kolekce předmětů a doplňků jsou skvělou příležitostí ke sdílení podstaty Cartier. Nejvíce ikonické rysy značky jsou v nových objektech perfektně zhmotněny díky spojení se symboly, jako je panter nebo červená krabička.“

Nová kolekce rozšiřuje řadu předmětů Cartier, které jsou určeny k tomu, aby zdobily domov nebo vás všude doprovázely. Slouží pro potěšení, jako dar nejbližším, nebo znamení náklonosti a jsou zušlechtěny dokonalou vytříbeností. Nejde jen o kolekci, ale o rozpoložení mysli“, uzavírá Cyrille Vigneron, prezident a CEO, Cartier International.

Více z rubriky Decor

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.