Sociální sítě
Nahoru

Sezónní tasting menu

Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde než u šéfkuchaře a majitele Lukáše Nevyjela, který vyniká v pražských i tuzemských vodách. Jeho umění spočívá v celistvém servisu, který sám svým hostům poskytuje.

Neumím si představit lepší zážitek v restauraci než ten plnohodnotný. Abych vysvětlil, jak to myslím. Každou surovinu, kterou při vaření použiji znám od svého počátku. Zelinář mi vozí mrkve, papriky a rajčata, v takové kvalitě i ceně, která odpovídá mému standardu, s kterým jsem ztotožněný. U hovězího masa jsem to povýšil a sám si ho bourám. Majitel farmy Petr Kuncl z Kunclova mlýna mi tento prostor absolutní přípravy poskytuje. Dále bych mohl jmenovat české ryby od pana Kalendy z pražských Chaber, bylinky od Prague Micro Greens nebo sýry z Farmy Heřmanice. Vždycky chci mít absolutní kontrolu nad tím, z čeho vařím. Techniku mám díky odvařeným hodinám dokonalou, ale se špatnou surovinou by to nebylo nikdy tak intenzivní a přitom čitelné. Nikdy nepřestanu řešit dodavatele, protože jinak bych se stal konzumním a to nechci“, říká Lukáš Nevyjel. Navíc se může stát, že host bude mít štěstí a bude ho během večera obsluhovat sám Lukáš. Pokud je prostor rád zastane i tuto pozici. Rád komunikuje se svými hosty a vnímá zpětnou vazbu.

Samotné sezónní tasting menu startuje od října až do konce roku. Čtyřchodové menu za 750 CZK v sobě skýtá pokrmy, které se mění dle aktuální denní dodávky od farmářů. Jedno je jisté, jeden předkrm, dva hlavní chody a jeden dezert obsahuje menu vždy. Pro představu kulinářských skvostů lze jmenovat hovězí hřbet z Kunclova mlýna s houbami, rozmarýnové jus, petrželový olej či pstruha od pana Kalendy, rajčatové ragú a paprikový olej. To je jen malý výčet absolutní kulinářské řemeslné práce, která je odváděna každý den v restauraci Nota Bene na pražské I.P. Pavlova.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.