Sociální sítě
Nahoru

Sezónní tasting menu

Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde než u šéfkuchaře a majitele Lukáše Nevyjela, který vyniká v pražských i tuzemských vodách. Jeho umění spočívá v celistvém servisu, který sám svým hostům poskytuje.

Neumím si představit lepší zážitek v restauraci než ten plnohodnotný. Abych vysvětlil, jak to myslím. Každou surovinu, kterou při vaření použiji znám od svého počátku. Zelinář mi vozí mrkve, papriky a rajčata, v takové kvalitě i ceně, která odpovídá mému standardu, s kterým jsem ztotožněný. U hovězího masa jsem to povýšil a sám si ho bourám. Majitel farmy Petr Kuncl z Kunclova mlýna mi tento prostor absolutní přípravy poskytuje. Dále bych mohl jmenovat české ryby od pana Kalendy z pražských Chaber, bylinky od Prague Micro Greens nebo sýry z Farmy Heřmanice. Vždycky chci mít absolutní kontrolu nad tím, z čeho vařím. Techniku mám díky odvařeným hodinám dokonalou, ale se špatnou surovinou by to nebylo nikdy tak intenzivní a přitom čitelné. Nikdy nepřestanu řešit dodavatele, protože jinak bych se stal konzumním a to nechci“, říká Lukáš Nevyjel. Navíc se může stát, že host bude mít štěstí a bude ho během večera obsluhovat sám Lukáš. Pokud je prostor rád zastane i tuto pozici. Rád komunikuje se svými hosty a vnímá zpětnou vazbu.

Samotné sezónní tasting menu startuje od října až do konce roku. Čtyřchodové menu za 750 CZK v sobě skýtá pokrmy, které se mění dle aktuální denní dodávky od farmářů. Jedno je jisté, jeden předkrm, dva hlavní chody a jeden dezert obsahuje menu vždy. Pro představu kulinářských skvostů lze jmenovat hovězí hřbet z Kunclova mlýna s houbami, rozmarýnové jus, petrželový olej či pstruha od pana Kalendy, rajčatové ragú a paprikový olej. To je jen malý výčet absolutní kulinářské řemeslné práce, která je odváděna každý den v restauraci Nota Bene na pražské I.P. Pavlova.

Více z rubriky Gastro

  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
  • Prvotřídní hovězí Wellington v Teplicích

    Teplická casual fine dinig restaurace J&J si připravila nové podzimní menu, které je platné po celou sezónu až do zimy. Šéfkuchař...

    Marek Zelený7.9.2021
  • Terasa U Prince bez rezervace

    Terasa U Prince se stala bezpochyby symbolem Prahy. Každý návštěvník je uchvácen výhledem, který je dechberoucí. Kdo nebyl na terase, jako...

    Marek Zelený7.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.