Sociální sítě
Nahoru

Marantz ukázal novou vizi – zesilovač a streamer kombinovaný s SACD přehrávačem

Marantz uvádí na náš trh dvě světové novinky pro moderní poslech hudby v nejvyšší kvalitě – integrovaný zesilovač „Model 30“ a síťový streamer kombinovaný s SACD přehrávačem „SACD 30n“. Oba produkty předznamenávají novou éru v historii této japonské audio značky, a staví na firemní filozofii zakladatele Saula Marantze, jehož snem bylo umožnit posluchačům co možná nejvěrnější reprodukci originální nahrávky. Nové přístroje, jejichž vývoj probíhal v průběhu posledních tří let, jsou pečlivě vyráběny v japonské Shirakawě. Výrazný design se symetricky uspořádanými ovládacími prvky odkazuje na některé typické znaky legendárních audio komponentů Marantz z předchozích dekád. Inspirací byly dnes již ikonické přístroje modelových řad Audio Consolette, Model 30, Model 2250 a zesilovač Model 9. Nová konstrukce kombinuje jejich výrazné prvky a přidává moderní provedení s využitím prémiových materiálů. Tento koncept bude postupně využíván u dalších novinek tohoto výrobce.

Zesilovač Model 30 nabízí maximální čistotu signálu a dodává výkon potřebný i pro vybuzení náročných reprosoustav. Koncový stupeň poskytuje při zatížení 8 Ohmů výkon až 2 x 100 W a v kombinaci s reprosoustavami s nižší impedancí je schopný dodávat až 2 x 200 W. Díky použití speciální konstrukce spínaného zesilovače není frekvenční rozsah ovlivněn impedancí použitých reprosoustav. Samotný výkonový zesilovač je připojen přímo k reproduktorovým terminálům na zadním panelu a signálová cesta je proto nejkratší možná. Pro poslech gramofonových desek je klíčová kvalita vestavěného korekčního Phono předzesilovače, vhodného pro přenosky MM a MC. V případě použití přenosky MC je navíc k dispozici třístupňové přizpůsobení její zátěžové impedance. Výsledkem kombinace modulů HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) a unipolárních tranzistorů JFET v sekci předzesilovače je nízká hodnota vstupní impedance, což zjednodušilo obvodové řešení. To přispělo k celkové redukci zkreslení.

Dnešní doba si žádá moderní přístup k poslechu hudby. Přístroj SACD 30n vychází vstříc příznivcům tradičního poslechu i moderního pojetí. V jednom těle totiž kombinuje dva nově navržené špičkové komponenty – přehrávač SADC/CD disků a síťový streamer, který podporuje jak přehrávání z domácí sítě, tak i z populárních internetových služeb nabízejících streaming v nejvyšší dostupné kvalitě.

Obě novinky jsou k dostání u autorizovaných prodejců produktů Marantz nejvyšší kategorie za doporučenou koncovou cenu 80 000 Kč za kus.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.