Sociální sítě
Nahoru

Legendární hodinky, ve kterých Venclovský překonal La Manche se navrací

Novoměstský výrobce českých hodinek PRIM, společnost ELTON hodinářská, představila novou limitovanou edici PRIM SPORT, která potěší všechny zastánce klasických designů náramkových hodinek.

Aktuální limitovaná edice tradičního českého výrobce odkazuje na mimořádně oblíbený model PRIM SPORT 1. generace, který se v novoměstské továrně vyráběl od roku 1968. Náramkové hodinky s charakteristickým designem, jenž je dodnes kánonem vzhledu sportovních hodinek, byly oblíbené jak mezi veřejností, tak mezi sportovci nebo herci. První československý pokořitel kanálu La Manche, svérázný František Venclovský si na ně dokonce vypůjčil od své babičky. Hodinky mu pak dělaly společnost po celou dobu jeho mimořádného sportovního výkonu. Herec Jiří Bartoška zase nedávno vzpomínal, jak v mládí zkoušel vodotěsnost svých „sportů“ doma ve vaně.

Společnost ELTON hodinářská již ve své novodobé historii model inspirovaný legendárními „sporty“ vyráběla, aktuální limitovaná edice však přináší několik konstrukčních inovací. Hodinky jsou osazeny manufakturním strojkem PRIM, oproti původnímu modelu má však automatický nátah. Díky vylepšené konstrukci šroubovací korunky je vodotěsnost zvýšena na 10 ATM. Nově přepracovaná otočná luneta s lumi bodem je vyrobená technologií HyCeram a nově má také aretaci.

Design číselníku i charakteristický tvar ruček je věrný své historické předloze, liší se jen údaj o počtu kamenů – z původních 17 byl zvýšen na aktuálních 22 jewels, nově přibylo číslování minutáže a naopak v duchu minimalismu chybí datumové okno. Originální je i hnědý kožený řemínek, ručně vyrobený v Brašnářství Tlustý podle původní výkresové dokumentace z roku 1972. Limitovaná edice PRIM SPORT bude vyrobena v počtu 50 kusů.

Limitovaná edice se může pochlubit také speciálním balením v dřevěné krabici s jedinečným potiskem. Balení obsahuje náhradní kaučukový řemínek pro pobyt ve vodě a stěžejkovač na rychlou výměnu řemínku. V balení najdete i malé překvapení.

Tak jako je slovo „primky“ synonymem českých náramkových hodinek, tak při vyslovení slova „rybička“ vzpomenou téměř všichni na kapesní nožík od firmy Mikov. Rybička se v Čechách vyrábí už více než sto let a svým ojedinělým designem a zároveň funkčností nemá ve světě obdoby. Střenka se dnes vyrábí z tlakově litého zinku, čepel je z nerezové oceli. Každý kus nožíku, který je součástí balení limitované edice, je individuálně číslován a je tedy unikátem, stejně jako hodinky PRIM SPORT L.E., které lze pořídit za 75 000 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.