Sociální sítě
Nahoru

Znovuotevřená restaurace Čestr

Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání nové generace kuchařů – to je obnovená restaurace Čestr v nové budově Státní opery.

Pavel Brichzin, Ondřej Jež a celý tým navázali na původní menu a obohatili ho o spoustu dalších nápadů. Otevřenou kuchyni doplnila sauna na pomalé pečení mas. „Přáli jsme si péct velké kusy masa a postavit velkou udírnu. Napadlo mi simulovat prostředí teplé udírny, ale bez kouře. Tak jsem zkusil pověsit a upéct celou kýtu v sauně. A bylo to skvělé,“ popisuje genezi nápadu zakladatel Ambiente Tomáš Karpíšek.

V Amase se pak sestavila sauna a tři měsíce se v ní zkoušelo péct maso ve větších kusech. Poté se přesunula do interiéru restaurace, vedle prosklené bourárny, kde řezníci zpracovávají vyzrálé a stařené maso přímo před zraky návštěvníků.

Právě maso – zejména z jalovic, volků a černostrakatých vepřů z české produkce – zůstává specialitou restaurace. Řezníci z něj připravují kusy na pečení, které se obalují do vepřové bránice, a steaky z různých partií čestru. Kuřata, kachny, ryby a šneky restaurace odebírá od místních farmářů.

Kuchyni má na starost šéfkuchař Pavel Brichzin. Pracoval jako sous-chef v Čestru a Kantýně, jeho zástupce Ondra Jež získával zkušenosti v Čestru, Kantýně a michelinském podniku La Degustation Bohême Bourgeoise. Nabízejí jídla, která hosté Čestru už znají, ale v nové podobě. Manažersky podnik řídí Vojtěch Malý a Igor Bejtic, kteří přišli ze sesterské Kantýny.

Za architektonickým ztvárněním restaurace stojí Václav Červenka. Původní Čestr je jeho dílo, do nového přibylo několik prvků – nejvýraznější je odkrytý strop s lustry ve tvaru kravských hlav a okenní žaluzie z opálených prken. Modré logo a grafika jsou dílem Studia Najbrt.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.