Sociální sítě
Nahoru

Znovuotevřená restaurace Čestr

Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání nové generace kuchařů – to je obnovená restaurace Čestr v nové budově Státní opery.

Pavel Brichzin, Ondřej Jež a celý tým navázali na původní menu a obohatili ho o spoustu dalších nápadů. Otevřenou kuchyni doplnila sauna na pomalé pečení mas. „Přáli jsme si péct velké kusy masa a postavit velkou udírnu. Napadlo mi simulovat prostředí teplé udírny, ale bez kouře. Tak jsem zkusil pověsit a upéct celou kýtu v sauně. A bylo to skvělé,“ popisuje genezi nápadu zakladatel Ambiente Tomáš Karpíšek.

V Amase se pak sestavila sauna a tři měsíce se v ní zkoušelo péct maso ve větších kusech. Poté se přesunula do interiéru restaurace, vedle prosklené bourárny, kde řezníci zpracovávají vyzrálé a stařené maso přímo před zraky návštěvníků.

Právě maso – zejména z jalovic, volků a černostrakatých vepřů z české produkce – zůstává specialitou restaurace. Řezníci z něj připravují kusy na pečení, které se obalují do vepřové bránice, a steaky z různých partií čestru. Kuřata, kachny, ryby a šneky restaurace odebírá od místních farmářů.

Kuchyni má na starost šéfkuchař Pavel Brichzin. Pracoval jako sous-chef v Čestru a Kantýně, jeho zástupce Ondra Jež získával zkušenosti v Čestru, Kantýně a michelinském podniku La Degustation Bohême Bourgeoise. Nabízejí jídla, která hosté Čestru už znají, ale v nové podobě. Manažersky podnik řídí Vojtěch Malý a Igor Bejtic, kteří přišli ze sesterské Kantýny.

Za architektonickým ztvárněním restaurace stojí Václav Červenka. Původní Čestr je jeho dílo, do nového přibylo několik prvků – nejvýraznější je odkrytý strop s lustry ve tvaru kravských hlav a okenní žaluzie z opálených prken. Modré logo a grafika jsou dílem Studia Najbrt.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.