Sociální sítě
Nahoru

Unikátní hodinky Prim se budou dražit v Galerii Kodl

Výjimečné hodinky tradiční značky Prim, které byly vyrobeny jako jediný unikátní kus, se budou dražit 29. listopadu v rámci podzimní dražby renomované aukční síně Kodl. Hodinky do aukce věnoval holding Czechoslovak Group. Celý výtěžek z prodeje bude věnován na dobročinné účely, tedy Vojenskému fondu solidarity, který pomáhá českým vojákům v nelehkých životních situacích.

Náramkové hodinky „Prim Orlík DLC – Věrni zůstaneme“ speciálně pro podzimní aukci Galerie Kodl vyrobila společnost Elton hodinářská, český výrobce hodinek Prim s tradicí sahající do roku 1949. Od běžného modelu je tento speciální kus odlišen československou vlajkou na číselníku a individualizací zadní strany, kterou zdobí nápis „VĚRNI ZŮSTANEME“ a notový zápis prvních tónů české státní hymny, doplněný stylizovanou českou vlajkou. V této podobě bude vyroben pouze jeden jediný kus hodinek, jedná se tedy o výjimečný unikát, což významně zvyšuje jejich sběratelskou hodnotu. Hodinky je možné si prohlédnout v rámci předaukční výstavy, až do 28. listopadu 2020 v Galerii Kodl. Vyvolávací cena byla stanovena na 100.000 Kč, odhadní cena se pohybuje mezi 300 000 až 600 000 Kč.

Téměř každý ze 140 dílků, ze kterých se hodinky skládají, byl vyroben v manufaktuře společnosti v Novém Městě nad Metují. Model Orlík je považován za největší ikonu české hodinařiny. Původní model byl vyroben v polovině 60. let na zakázku Československé armády v počtu pouhých 300 kusů. Dnes patří mezi vyhledávané a téměř nedosažitelné sběratelské skvosty s cenou dosahující astronomických částek.

Název hodinek Prim Orlík DLC napovídá, že hlavní roli hraje nově použitá povrchová úprava, díky které získal model neobyčejně působivý vzhled. Masivní pouzdro o průměru 42 mm s broušenou povrchovou úpravou DLC v černé barvě zaujme na první pohled, ve stejné úpravě je i korunka, víko, šroubky a spona kaučukového řemínku. Hodinky jsou osazené in-house strojkem kalibr 98 s automatickým nátahem, který je upraven černým rhodiováním. Další specialitou designu je černý číselník s tmavě šedými iluminovanými indexy. Průhledné zadní víko hodinek nabízí pohled na strojek.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.