Sociální sítě
Nahoru

Hieroglyfy v novém světle

S každou novou kolekcí Heritage Montblanc znovu objevuje historické edice ze své bohaté minulosti a přetváří je, s novými designy a technickými inovacemi, pro milovníky dnešní kultury psaní. Jedním z takových per je takzvané „egyptské plnicí pero“ Montblanc z 20. let minulého století. Během této dekády, kdy vrcholily archeologické dobrodružství a objevy, si starověký Egypt podmanil světovou představivost nálezem významných pokladů, včetně hrobky krále Tutanchamona.

Tato nová éra „egyptománie“, neboli okouzlení vším, co je spojeno se staroegyptskou civilizací, měla nebývalý vliv na svět umění a intelektuální život v celé Evropě i mimo ni. Fascinace Egyptem pronikla také do světa značky Montblanc, když Maison vyrobil plnicí pero s osmibokým tvarem a rytinami v egyptském stylu.

Víčko nové verze pera Heritage Egyptomania je zdobeno autentickými hieroglyfy, které lze přeložit jako „Montblanc“. Symboly vytvořené ve spolupráci s odborníkem na egyptologii znamenají „hora bílého kamene“, což skutečně popisuje „Montblanc“.

Hieroglyfy vyobrazené na těle pera Doué jsou převzaty z pasáže „Knihy mrtvých“ Hunefera, královského písaře, který žil v 19. století (1300 př. n. l.). Jedná se o jeden z nejdůležitějších nálezů v egyptologii, protože poskytuje vhled do „zkoušek“, kterými je třeba projít, aby jedinec dosáhl posmrtného života během „posledního soudu“. Vyobrazuje vážení srdce, tedy způsob zjištění, zda zemřelý vedl vážený život, a zda bude moci žít tím posmrtným.

Vedle estetických kvalit, které kolekce má, je hrot plnicího pera vyveden v moderním designu s trojúhelníkovým otvorem v srdci, nabízející měkčí styl psaní, jež připomíná historická pera Montblanc.

Kolekce se skládá ze dvou edic, z nichž každá je k dispozici v podobě plnicího pera, kuličkového pera a rolleru. Edici Heritage Egyptomania Resin s osmibokým víčkem a tělem ze vzácné černé pryskyřice s autentickými hieroglyfy zdobí vintage pozlacené kování a hrot ze 14K zlata s reliéfem skaraba. Edici Heritage Egyptomania Doué s osmibokým víčkem ze vzácné černé pryskyřice a s kovovým tělem zdobeným hieroglyfy doplňuje vintage kování potažné palladiem a hrot ze 14K zlata s reliéfem skaraba.

Stejně jako jeden z mnoha dechberoucích objevů velkých archeologů počátku dvacátého století, i Montblanc přináší zpět jeden ze svých ikonických pokladů minulosti. Se starožitným nádechem, edice Montblanc Heritage Egyptomania znovu rozpoutává vášeň pro starověký Egypt a ducha objevování, který je dodnes tak fascinující.

Více z rubriky Sběratelské klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.