Sociální sítě
Nahoru

Nejmodernější vytápěcí systém: Tepelné čerpadlo vzduch voda

Na českém trhu se objevuje několik typů tepelných čerpadel. Vybrat to správné pro vaši nemovitost se pak může stát velkým oříškem. Nikdy však nemůžete šlápnout vedle s tepelných čerpadlem vzduch/voda. Proč je tento druh tepelného čerpadla u nás tak oblíbený?

Investice s vysokou návratností

Tepelné čerpadlo vzduch/voda je po právu nejčastější volbou spotřebitelů pro jeho četné výhody. Jednou z hlavní výhod tepelného čerpadla vzduch voda jsou nízké pořizovací náklady. Oproti jiným druhům tepelných čerpadel můžete ušetřit desítky tisíc korun. Ty pak znamenají rychlejší návratnost této investice, která se pohybuje okolo 8 % ročně.

Snížit počáteční náklady můžete díky dotačním programům jako je Nová zelená úsporám nebo Kotlíková dotace. Využitím těchto dotací můžete snížit počáteční výdaje až na polovinu, což už je pořádná úspora do začátku.

Nejmodernější vytápěcí systém pro váš dům

O tepelných čerpadlech se mluví jako o vytápěcím systému budoucnosti. Dopřeje vám tepelný komfort bez jakékoli námahy, přikládání a časté údržby. Tento typ čerpadla pracuje s vnější teplotou vzduchu a od té se odvíjí i jeho výkon, který je velmi vysoký a zpravidla stabilní. Díky jeho skladným rozměrům nejsou nutné větší přípravy pro jeho umístění. Většinou se dá použít pro jakýkoliv objekt, ať už se jedná o rodinný dům či kancelářské prostory.

Poslední dobou mají české domácnosti stále větší zájem propojení tepelného čerpadla s domácí fotovoltaickou elektrárnu. Kombinace těchto dvou zařízení nejen výrazně zvýší vaši energetickou soběstačnost, ale především vám dokáže ušetřit až 80 % ročních nákladů.

Tichý společník na mnoho let

Tepelné čerpadlo fungující na principu vzduch/voda se nejen cenově vyplatí, ale pro nás se stává absolutní jedničkou také díky jeho dlouhé životnosti a výkonu. Společnost Tenaur navíc montuje nejtišší jednotky v oblasti tepelných čerpadel od společností Nibe a Mitsubishi, které neuslyší ani váš soused pár metrů od čerpadla. Minimální hlučnost jistě oceníte po celou dobu životnosti a využívání vašeho zařízení.

Tento typ tepelného čerpadla je vhodnější volbou pro teplejší oblasti bez větších teplotních výkyvů. V chladnějších, nebo dokonce horských oblastech se může jeho výkon mírně snižovat. Občas je tedy nutné jej doplnit o záložní zdroj energie, a nebo pořizovat takové čerpadlo, které si zajistí výkon i přes nepříznivé tepelné podmínky okolí. Poraďte se o řešení pro váš dům s odborníky ze společnosti Tenaur.

Obnovitelná energie budoucnosti

Tepelná čerpadla jsou obecně velmi vhodnou volbou vytápění z hlediska životního prostředí. Volba otopného systému pomocí tepelného čerpadla je ekologicky šetrnou variantou. Využívejte také přírodní obnovitelné zdroje, které jsou nám k dispozici zdarma.

Proč tepelné čerpadlo od společnosti Tenaur?

Společnost Tenaur, člen Skupiny ČEZ, dodává kvalitní tepelná čerpadla od společností Nibe a Mitsubishi, které jsou na českém trhu mnoho desítek let. Tenaur nabízí zkušenost a profesionalitu podloženou několika tisíci spokojených zákazníků.  Působí na českém trhu již přes 23 let a nabízí komplexní servis včetně odborného poradenství, nezávazné kalkulace až po pravidelný servis vašeho tepelného čerpadla.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.