Sociální sítě
Nahoru

Excentrická podívaná na kooperaci novodobých ikon

Jakoby nestačilo, že malá privátní manufaktura H. Moser & Cie. provokuje svým pojetím luxusu na každém kroku. Se zakořeněným purismem ve vztahu k přesnosti a ultra čistému designu se pustila do dalšího projektu, a to vskutku se vší vervou.

Jejím partnerem se stal vyhlášený ateliér MB&F, který proslul kontroverzními počiny, jež ani nenazývá hodinkami, ale horologickými stroji. Výsledek je impozantní a vskutku nepřehlédnutelný. Pod označením Endeavour Cylindrical Tourbillon se skrývá plod několikaletého vývoje, který bude dostupný v pěti různých odstínech číselníku, a to vždy limitovaný pouhými 15 kusy. A cena? 2 250 000 Kč. Nicméně ani to není dostatečné nacenení kvality a originality, vždyť už jsou skoro všechny vyprodané.

V hlavní roli žádá o pozornost létající minutový tourbillon, jehož klec vyhnal do výšky abnormálně produkčně náročný cylindrický vlásek garantující ty nejlepší chronometrické výsledky. Aby celé umělecké dílo bylo vyvážené, juxtapozici v prostoru kouřového číselníku zabral nakloněný safírový disk s dvojicí základních ruček indikujících čas.

Tím, co budí pozornost, je rozhodně obří vypouklé sklíčko z čirého safírového křišťálu uchycené v pouzdru vytvořené z oceli linie Endeavour. Nechybí tak tradiční profilování, krátké klenuté nožky a do široka otevřené dýnko nabízející pohled na strojek poháněný skeletovaným rotorem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.