Sociální sítě
Nahoru

Špičková transplantace vlasů v Turecku: luxus, který si můžete dovolit

Na prvním dojmu záleží více, než si možná myslíte. Svůj názor na nového člověka si utvoříme za několik sekud a z 94 % se odvíjí od toho, jak vypadáme. Špatný první dojem se těžko napravuje; kvalitní oblečení a doplňky jsou už dnes samozřejmostí, čím dál více lidí se také stará o svůj zevnějšek a investuje do svého zdraví.

S postupující plešatostí ale většina mužů nic nedělá. A to i přesto, že jim vypadávání vlasů snižuje sebevědomí, což se odráží na jejich osobním i pracovním životě. Řada z nich přitom netuší, že následky dědičného plešatění lze zvrátit pomocí transplantace vlasů.

Istanbul – hlavní město vlasových transplantací

Metropolí, která se na tyto zákroky „specializuje“, je Istanbul. Ročně zde zákrok absolvují desítky tisíc pacientů. Transplantace vlasů v Turecku se těší oblibě mezi zdravotními turisty z Velké Británie, USA, Spojených arabských emirátů a dalších států – a v posledních letech je o ní stále více slyšet i v Česku.

Právě v Istanbulu naleznete kliniky, které patří mezi naprostou světovou špičku. Jen stěží najdete povolanější lékaře – transplantaci vlasů na těchto pracovištích provádějí chirurgové, kteří úspěšně odoperovali tisíce pacientů a metodiku zákroku zvládají levou zadní. I proto ji učí, zlepšují a podílí se na vývoji nových operačních nástrojů. O jejich renomé svědčí i členství v odborných asociacích pro obnovu vlasů.

Navzdory vysoké kvalitě, která si nezadá se zkušenostmi západních pracovišť, jsou ceny na předních istanbulských klinikách řádově nižší. Např. ve srovnání s českými klinikami vás špičková transplantace vlasů v Istanbulu vyjde až 4krát levněji.

Jak transplantace vlasů probíhá?

Při operaci lékař implantuje vaše vlastní vlasy ve formě tzv. štěpů (každý obsahuje 1 až 4 vlasy) do míst, kde je pleš. Štěpy se odebírají z tzv. dárcovské zóny – temene a týlu. Vlasy rostoucí v těchto místech jsou odolné proti vypadnutí a tuto vlastnost si zachovávají i po transplantaci.

Odběr štěpů probíhá po jednom speciální dutou jehlou. Následuje jejich očištění od přebytečné tkáně a vložení do tzv. kanálů – lůžek, která chirurg vytváří mikroskalpelem v koutech (příp. na vršku hlavy).

Jde o kritickou část zákroku. Úhel a hloubka kanálu rozhodují o tom, nakolik budou vlasy vypadat přirozeně, proto ji na špičkových klinikách provádí výhradně zkušený chirurg. Operace probíhá pod lokálními anestetiky a trvá mezi 6 až 8 hodinami; délka zákroku se odvíjí od počtu přenesených štěpů (nejvíce 4 500 při jedné transplantaci).

Transplantované vlasy plně dorostou během 12 až 18 měsíců. Součástí 3denního pobytu v Istanbulu je také předoperační konzultace a důkladné vyšetření. Prvních 14 dní po operaci je třeba přísně dodržovat speciální režim, mj. spát s na speciálním polštáři nebo si mýt vlasy mírným proudem vlažné vody a speciálním šampónem. Za vrácené sebevědomí ale trošku nepohodlí určitě stojí.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.