Sociální sítě
Nahoru

Ford Mustang Mach 1 míří na český trh

Český Ford přichází se skvělou zprávou pro všechny milovníky kultovního sportovního vozu s modrým oválem ve znaku. Limitovaná verze Mustang Mach 1 bude dostupná i na českém trhu.

Evropská premiéra Mustangu Mach 1, který je pro základní verzi ještě více orientován na jízdní výkony a sportovní styl, se odehrála před několika týdny během Týdne rychlosti v britském Goodwoodu. Teď tedy nejostřejší Mustang přichází i do ČR.

Zákazníci se mohou těšit na nejlepší jízdní vlastnosti ze všech variant Mustangu, které dosud Ford v Evropě nabízel, a také na jízdní výkony, hodné legendárního označení Mach 1. Srdcem vozu je celohliníkový vidlicový osmiválec o objemu pět litrů. V tomto modelu je naladěný na nejvyšší výkon 338 kW (460 k) a optimalizovaný pro sportovní jízdu na silnici i na závodním okruhu.

Některé důležité komponenty, jako například otevřený vzduchový filtr, sací potrubí i škrticí klapky o průměru 87 mm, má Mustang Mach 1 společné s modelem Mustang Shelby GT350, prodávaným v Severní Americe. Volnějšímu průtoku vzduchu motorem, který tyto komponenty přinesly, je přizpůsobeno naladění řídicí jednotky i vstřikovací soustavy, tvořené kombinací přímého a nepřímého vstřiku. Motor s vysokootáčkovým charakterem dosahuje nejvyššího výkonu při 7250 ot./min-1, točivý moment vrcholí hodnotou 529 Nm v 4900 ot./min-1.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.