Sociální sítě
Nahoru

Okázalé boty Franck Muller

Hodinářské značky milují spolupráce s jinými obory, a proto není překvapením, že se extravaganci zbožňující manufaktura Franck Muller rozhodla spojit své jméno s výrobcem sportovní módy New Balance. A výsledek společného snažení? Sběratelské tenisky, na které bude většina sběratelů mechanických hodinek „nadávat“, ale přesto je bude potají chtít, protože do budoucna jejich hodnota rozhodně poroste.

Sběratelé tenisek milují limitované edice, stejně jako obdivovatelé hodinek. Není proto divu, že se historicky k podobným krokům uchýlilo hned několik opravdu věhlasných značek – vždy se ale jednalo o privátní edice nedostupné v buticích. Franck Muller však kooperaci vzal vážně a do designu bot dal vše. Svůj styl, v němž jakoby se mísil vliv značky Versace a Roberto Cavalli, postavil na slavném byzantském fontu svých čísel.

Designéři společností Franck Muller a New Balance vytvořili speciální edici CM996 Limited Edition, která bude dostupná za zhruba 5000 Kč. Smůlou je, že jsou boty určeny pouze pro japonský trh, kde značka ze Ženevy zažívá doslova žně. Není divu, že pro místní ambiciózní návrháře připravila i soutěž „Creating Time for Me“, ve které se vzájemně utkají a z 12 vybraných motivů vzniknou další edice obuvi.

Franck Muller uvedením těchto sportovních tenisek jedinečného vzhledu navazuje na svou extravagantní pouť tvorby šokujících předmětů, které lze ke svým hodinkám s výraznými a mnohdy přeházenými čísly nosit. Kromě tenisek to byly historicky také opasky, psací pera, anebo třeba i parfémy.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.