Sociální sítě
Nahoru

MeisterSinger skládá hold Antonínu Dvořákovi

Příští rok tomu bude 180 let, co se ve středočeské Nelahozevsi narodil jeden z nejvýznamnějších tuzemských hudebních skladatelů Antonín Dvořák. Právě na jeho počest vznikla speciální edice 10 kusů ocelových hodinek MeisterSinger, což je poměrně paradox, neboť se jedná o německou značku. Nicméně své důvody k tomu samozřejmě má.

MeisterSinger nabízí edici klanící se Antonínu Dvořákovi za 49 500 Kč prostřednictvím butiku ChronoShop

Jméno MeisterSinger totiž vychází z označení německých básníků z přelomu 15. a 16. století, kdy probíhala německá reformace. Ve své opeře Mistři pěvci norimberští, tedy Die Meistersinger von Nürnberg, o třech dějstvích toto označení obdoby francouzských trubadúrů využil dokonce i Richard Wagner, kterým byl právě ohromným vzorem českého hudebního génia Antonína Dvořáka.

Německá značka tedy jeho podobiznu nechala vyobrazit na safírové dýnko svých hodinek, které umožňuje průhled na ženevskými pruhy dekorovaný rotor mechanického strojku. Tím se stala upravená klasika jménem Sellita SW200-1 nabízející po boku indikace času také datum. Zmíněný čas lze dle zvyku značky odečíst za pomoci jediné centrální ručky.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.