Sociální sítě
Nahoru

Mistrovské dílo Spring Drive od Micro Artist Studio

Zakladatel Seiko Kintaro Hattori se narodil v centru Tokia v roce 1860. V roce 1881, ve věku pouhých 21 let, založil vlastní společnost „K. Hattori ” s velkoobchodním i maloobchodním prodejem hodinek a jen o dvanáct let později založil továrnu, kterou nazval Seikosha, v překladu „Dům přesnosti“, na výrobu vlastních hodin a později i hodinek. Jeho cílem bylo se časem zcela osamostatnit a vyrábět si všechny komponenty a části vlastními silami. Počet hodinářských inovací v průběhu desetiletí nese důkaz, že Kintarova vize fungovala a je dodnes inspirací.

Nyní, při 160. výročí jeho narození, vychází exkluzivní dílo s technologií Spring Drive oslavující život a úspěchy samotného Kintara Hattoriho. Mistrovský kousek, limitovaný 50 kusy, je vyrobený elitním týmem hodinářů ve studiu Micro Artist Studio.

Zaoblené pouzdro modelu je vyrobeno z platiny technologií leštění zaratsu do dokonalé povrchové úpravy bez sebemenšího zkreslení. Safírové sklo je dvojitě zakřivené a tvarované tak, aby byla zajištěna dokonalá čitelnost. Číselník je propracovaný do nejmenšího detailu a vytváří dojem jemnosti a variabilní hloubky struktury. Dle tradice od 60. let 20. století se na pozici šesté hodiny nachází značka hvězdy, poukazující na zpracování indexů a ruček z bílého zlata.

Hodinky pohání kalibr 9R02, který je sestaven kompletně ručně a zhotoven i nastaven hodinářskými řemeslníky ve studiu Micro Artist Studio. Díky Dual Spring Barrel, ve kterém jsou paralelně vsazeny dvě nezávislé tenké hnací pružiny a systém návratu kroutícího momentu, strojek poskytuje nadstandardní rezervu chodu 84 hodin. Strojek je zdoben destičkou ze žlutého zlata, která nese vyrytá slova „Micro Artist“. Tato destička může být upravena textem na přání majitele. Hodinky jsou velmi příjemné na zápěstí také díky svému tenkému provedení s tloušťkou pouzdra pouhých 9,6 mm.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.