Sociální sítě
Nahoru

Opětovné vytvoření prvního modelu Grand Seiko ve zlatě

Při příležitosti oslav 140. výročí založení společnosti Seiko spatřila světlo světa v lednu 2021 re-edice zcela prvního modelu Grand Seiko z roku 1960. Tyto legendární hodinky nabízí pozoruhodnou kombinaci štíhlého provedení a přesnosti. Pouzdro má tloušťku pouze 10,9 mm, rezerva chodu činí 72 hodin a míra přesnosti +5 až – 3 sekund za den, to vše umožňuje ručně natahovaný kalibr 9S64, který hodinky pohání.

Pouzdro a indexy jsou vyrobeny z růžového 18kt zlata a výroční model je označený ochrannou známkou „S“ vyrytou na zlaté desce zasazené do pohonu hodinek. Kintaro Hattori tuto známku zaregistroval již v roce 1900 jako symbol továrny Seikosha. Předpokládané zahájení prodeje bude na konci ledna 2021 v limitované edici 350 ks v buticích Grand Seiko po celém světě – v Čechách všaklze zavítat do hodinářství Koscom.

Kintaro Hattori byl muž, jehož myšlenky a víra jej doprovázely na každém jeho kroku. Podílel se na založení společnosti dnes známé pod názvem Seiko. Jeho úspěch jej proslavil jako „krále hodinek na východě“ a jeho víra v sílu revoluce, pokrok a kvalitu, která vedla k zrodu Grand Seiko, dnes žije v ideologii a dovednostech svých hodinářů.

Kintarova víra pokračuje v následujících heslech, která se předávají z generace na generaci: Kintaro Hattori byl od samého začátku továrny Seikosha odhodlán dosáhnout úspěchu přes výrobu hodinek té nejvyšší kvality. Proto se jeho továrně přezdívalo „Dům přesnosti“. Byl pevně přesvědčen, že pouze vysoce kvalitní výrobky získají důvěru zákazníků.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.