Sociální sítě
Nahoru

Farma v Praze

Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši a udržují jejich činnost v bezmezné lásce a bez výhrad. Majitel a šéfkuchař restaurace Nota Bene Lukáš Nevyjel v době uzavření nelenil a cestoval po svých dodavatelích napříč celou republikou a fyzicky jim pomáhal.

V lepších časech přichází Lukáš Nevyjel se skvělým večerním menu. Inspirace tvořená každodenním příběhem. Kvalita a podpora farmářů, kteří bijí na poplach. Odbyt není podmíněn situací, ale růstem, zráním a dlouholetou přípravou. Proto nelze hrát na nižší odběr, menší návštěvnost. Prostě koloběh musí existovat bez výhrad dál.

Kdo má chuť a empatii vůči celému gastronomickému koloběhu, musí zajít do Nota Bene. Ať už během poledního menu, které je vysoce kvalitní, a přitom cenově dostupné, nebo večerní překvapivé menu, které vychází z každodenní dodávky farmářů. Jistotou bývají kachní prsa, vepřový bok, hovězí líčka, kimchi burger nebo čočkové curry.

Ať tak či onak. Každá volba je plnohodnotná a absolutně podmanivá. Plné chutě, kvalita znající rodokmen, pociťující píle a kreativita. To vše v jednom soustu. Nota Bene doloží původ každé suroviny a dotvoří každou chuť s nejlepším technologickým postupem.

Více z rubriky Gastro

  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Není citrón jako citrón

    Lagarto je kávové srdce severu, to ví každý, kdo okusil. Za roky svého působení se z ryze českého řetězce stal pojem....

    Marek Zelený19.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Husa na Staromáku

    Staroměstské náměstí je jedno z nejkrásnějších míst celé Prahy. Nádherné stavby protkané historií nemají celosvětově obdoby. V jedné z těch nejkrásnějších...

    Jan Pešek12.10.2021
  • Romantické dýňové menu se skleničkou Mionetto Prosecco

    Se sychravým podzimem pomalu přichází doba, kdy trávíme více času z pohodlí domova v dece a při svíčkách. Využijte toto pochmurné...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Aluna bean to bar aneb umění skryté v tabulce čokolády

    Možná už jste slyšeli, že čokoláda není tak úžasná pouze pro svou lahodnou chuť. A že své blahodárné účinky může rozvinout...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Temperamentní Negroni Sbagliato rozzáří i pochmurný podzim

    Slunné babí léto pomalu střídá sychravý podzim a setkávání na terasách či zahrádkách se pomalu přesouvá za dveře teplých domovů. Zpestřete...

    Marek Zelený7.10.2021
  • Slavná vinárna Tři Grácie se vrací na scénu

    Legendární pražská vinárna Tři Grácie znovu otevírá své brány. Místo, které patřilo po desítky let k povinným zastávkám pražských milovníků dobrého...

    Jan Pešek6.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.