Sociální sítě
Nahoru

Pozvánka na cesty: Oyster Perpetual Sky-Dweller

Rok 2021, zejména jeho druhou polovinu, zasvětí mnozí z nás cestám, které bylo nutno loni odložit. Právě pro zapálené cestovatele připravila značka Rolex novinku v kolekci Oyster Perpetual Sky-Dweller, jež dokáže měřit čas současně ve dvou časových zónách a je vybavena ročním kalendářem.

Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller, který už je k dispozici v Rolex butiku v pražské Pařížské ulici, zaujme 42mm pouzdrem vyrobeným ze žlutého 18kt zlata, s oboustranně otočnou, vroubkovanou lunetou a novým, patentovaným elastomerovým náramkem Oysterflex. Mají černý číselník s efektem, který evokuje sluneční paprsky.

V pouzdře je uložen automatický strojek, vlastní kalibr značky 9001 se 72hodinovou rezervou chodu a pětiletou zárukou. Novinky Sky-Dweller, stejně jako všechny ostatní hodinky značky Rolex, jsou certifikovány jako Superlative Chronometer s odchylkou chodu pouhých -2/+2 sekundy za den.

Elegantní hodinky Sky-Dweller dokážou měřit čas ve dvou časových zónách současně. Zatímco místní čas je zobrazován klasicky pomocí velkých ruček na číselníku, druhá časová zóna je znázorněna prostřednictvím 24hodinového otočného disku na číselníku. Hodinky Sky-Dweller jsou vybaveny systémem Ring Command, který umožňuje velmi rychlé, snadné a bezpečné nastavení.

Ukazatel druhé časové zóny je doplněn ročním kalendářem nazvaným Saros. Tento typ kalendáře dokáže pracovat s různou délkou měsíců, tedy 30 a 31 dní, a potřebuje korekci pouze jednou za rok v únoru. Kalendář Saros je patentovaným mechanismem Rolex.

Jednotlivé měsíce roku jsou znázorněny v malých okénkách u indexů po obvodu číselníku. Kalendář totiž počítá s tím, že měsíců je stejně jako hodin poloviny dne – tedy dvanáct. Červená barva v okénku značí konkrétní měsíc. Datum, které se vztahuje k místnímu času, se nachází klasicky na pozici tři a jeho snadné čtení umožňuje lupa Cyclops.

Robustní pouzdro Oyster hodinek Sky-Dweller je vodotěsné do hloubky 100 metrů a je vyrobeno buď z 18kt žlutého zlata, nebo z 18kt růžového zlata Everose. Šroubovací korunka je vybavena dvojitým systémem ochrany Twinlock. Hermeticky uzavřené dýnko může otevřít pouze hodinář vyškolený značkou Rolex. Sklo hodinek je vyrobeno ze safíru, odolného proti poškrábání.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.