Sociální sítě
Nahoru

Manufaktura Zenith započala novou éru chronografů Chronomaster

Zenith Chronomaster Sport jsou hodinky navržené pro ty, kteří jsou stále na cestě k dosažení svých snů. Na cestě, na které se počítá každý okamžik, jež díky hodinkám Chronomaster Sport dokážete měřit dokonale přesně na 1/10 sekundy.

Značka Zenith má své místo v historii precizní hodinařiny dávno jisté. Ona nesmazatelná stopa má jméno Zenith Chronomaster – jedny z nejikoničtějších kolekcí chronografů 21. století. Zcela nový Chronomaster Sport nyní přichází do Klenotnictví Dušák se zcela přepracovanou estetikou doprovázenou vývojem prestižního kalibru El Primero.

Chronomaster Sport posouvá hranice vysokofrekvenční přesnosti a je vyvrcholením bezkonkurenčního odkazu automatických chronografů Zenith. Zatímco legendární El Primero A386 slouží jako jejich designový základ, rozšiřují jej další detaily ikon historie. Tak například z modelu El Primero A277 si vypůjčuje černou lunetu se symboly, od El Primero Rainbow tachymetrickou stupnici a jedinečný ocelový náramek vychází z modelu El Primero De Luca. To jsou jen některé z detailů, jež byly čerpány z proslulého dědictví chronografů Zenith v průběhu desetiletí.

Mezi okamžitě rozpoznatelné atributy novinky patří rafinovanější a čitelnější tříbarevné sčítače než tomu bylo u předchůdců, stejně jako centrální ručka měřící s přesností na desetinu sekundy. Leštěná černá keramická luneta, ukotvená v elegantním a robustním 41mm ocelovém pouzdře odlišuje nový Chronomaster Sport na první pohled od jeho předchůdců. Výrazný kontrast lunety, jež je odstupňovaný po dobu 10 sekund, nabízí výjimečnou čitelnost na obvodu číselníku.

Výsledkem více než padesátileté práce a zdokonalování kalibru El Primero je řada Chronomaster Sport vybavena nejnovější verzí legendárního kalibru El Primero 3600. Díky své vysoké frekvenci 5 Hz (36 000 VpH) jeho pohyb dokáže nabídnout přesnost na desetinu sekundy, která je snadno čitelná a zobrazuje se přímo na lunetě i na číselníku. Švýcarští mistři hodináři společnosti Zenith navíc zefektivnili jeho samostatnost s rozšířenou rezervou chodu 60 hodin.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.