Sociální sítě
Nahoru

Automobilka Porsche našla ve značce TAG Heuer nového partnera

Švýcarská hodinářská manufaktura TAG Heuer a německý výrobce sportovních vozů Porsche jsou nově oficiálními partnery. Jedná se o opravdové autentické spojenectví mezi dvěma značkami, jejichž společná DNA je ukotvena v motoristickém a závodním dění. Začátek nové éry navíc doprovází luxusní chronograf TAG Heuer Carrera Porsche, který v Čechách nabídne exkluzivně hodinářství Koscom.

Historie značek Porsche a TAG Heuer je plná společných setkání, která ale nejsou čistě náhodná. Automobiloví závodníci i řadoví Porsche-fans viděli obě legendární loga na jedné kapotě už mnohokrát. Ve skutečnosti ovšem obě značky spojuje mnohem víc, než jen sportovní marketingové aktivity. Jejich zakladatelé Ferdinand Porsche a Edouard Heuer byli ve svém oboru tradicí nezatížení samouci s přirozenou touhou dělat věci jinak a líp. Jejich firmy dlouho fungovaly jako nezávislé rodinné podniky, které uměly nejen vydělat peníze, ale také objevovat, vynalézat a posunovat hranice rychlosti, přesnosti, spolehlivosti.

Skutečnými tvůrci nového partnerství jsou však potomci zakladatelů značek. Syn Ferdinanda Porsche, Ferdinand Anton Ernst přezdívaný „Ferry“, nastoupil do konstruktérské kanceláře svého otce v roce 1931 ve věku 22 let a založil značku automobilů, která nese příjmení jeho rodiny od roku 1948. Během několika let bylo jméno Porsche neoddělitelně spojováno se závodními úspěchy po celém světě – včetně vítězství ve své kategorii v závodě Carrera Panamericana v roce 1954. Na počest svého úspěchu pojmenoval Porsche svůj nejvýkonnější motor „Carrera“.

Pravnuk Edouarda Heuera Jack vedl společnost své rodiny po několik desetiletí. V roce 1963 vytvořil první chronograf Heuer Carrera, jehož vlastnosti umožňují závodním pilotům v zápalu akce na první pohled určit čas. Tento průkopnický model hodinek a nejsilnější motor Carrera od společnosti Porsche poprvé spojil společnosti Porsche a Heuer v duchu „Carrera“, který ztělesňoval ambice, rychlost a technickou dokonalost.

Chronograf TAG Heuer Carrera Porsche je vynikajícím příkladem spolupráce obou značek. Vychází z designu Carrera Sport Chronograph společnosti a jeho výrazná stupnice tachymetru gravírovaná na lunetě přináší řadu funkcí inspirovaných designovou podstatou Porsche. Tato časomíra, která je přesvědčivým spojením dvou ikon výkonu, kvality a inovace, je plynulým spojením vesmírů a odráží dokonalost obou jmen.

Na lunetě je viditelný vyrytý nápis Porsche a nezaměnitelným stylem jsou zobrazeny také indexy. Barvy Porsche červené, černé a šedé – které také připomínají historické modely Heuer – jsou začleněny do designu hodinek. V průhledu zadního víčka zaujme rotor designovaný do podoby závodního volantu Porsche. Asfaltový reliéf číselníku vytvořený speciálně pro tyto hodinky dokonale vyjadřuje vášeň pro silnici, zatímco arabské číslice odkazují na čísla na palubní desce skvělých sportovních vozů Porsche.

Zdroj fotografií: TAG Heuer

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.