Sociální sítě
Nahoru

Volkswagen pokračuje ve své elektrické ofenzivě

Po předprodeji speciální edice ID.4 1 bude do poloviny února spuštěn předprodej dalších verzí modelu ID.4 ve 30 evropských zemích včetně Německa a v USA. První vozy budou předány již v březnu zákazníkům v Evropě a Číně, USA budou následovat v polovině roku.

Volkswagen dává uvedením modelu ID.4 na globální trh najevo své ambice stát se světovým lídrem v segmentu elektromobility. Společnost investuje do roku 2023 více než jedenáct miliard eur. Značka Volkswagen počítá s tím, že v roce 2025 bude vyrábět již 1,5 milionu elektromobilů ročně.

K tomu významně přispěje ID.4. Volkswagen tímto modelem rozšiřuje svou nabídku o elektromobil ve třídě kompaktních SUV, která je největším růstovým segmentem na světě. Uvedení našeho globálního vozu na trh je proto pro značku důležitým strategickým milníkem,“ řekl Ralf Brandstätter, předseda představenstva značky Volkswagen osobní vozy. Společnost v roce 2020 ztrojnásobila počet dodaných elektromobilů a již nyní je se svou rodinou modelů ID. v řadě zemí jedničkou na trhu.

Uvedením modelu ID.4 na globální trh nadchneme pro elektromobilitu ještě více lidí, a dodáme tak další impulz naší elektrické ofenzivě. V letošním roce chceme zákazníkům předat výrazně více než 100 000 vozů ID.4,“ řekl Klaus Zellmer, člen představenstva značky Volkswagen osobní vozy, odpovědný za prodej, a dodal: „K dnešnímu dni jsme přijali již 17 000 objednávek tohoto vozidla.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.