Sociální sítě
Nahoru

Hanhart pokračuje v reedicích historických počinů

Německý producent představil novou 150 kusy limitovanou edici hodinek, která doplní oblíbenou kolekci leteckých hodinek Pioneer od výrobce Hanhart ze Schwarzwaldu. Jako historická předloha tohoto modelu slouží první pilotní chronograf německých ozbrojených sil z 50. let minulého století známý pod označením 417.

Pouzdro je v případě novinky vyvedeno s průměrem 42 mm a výškou 12 mm, přičemž je zhotovené z bronzu CuSn8. Jejich nošením se aktivuje oxidační proces, kterým se z každého kusu stává jedinečný exemplář. Individuální patinu hodinek Pioneer One Bronze určují vnější faktory i způsob jejich nošení. Vodotěsnost modelu je přitom dostatečných 100 m.

Zadní strana pouzdra je vyrobena z matné chirurgické oceli a nese číslo konkrétního kusu z edice XXX/150, každý model je tedy individuálně číslován.

Na rozdíl od sériových Pioneer One nemá tato limitovaná edice ukazatel data. Na souměrném číselníku je historické logo, které značka používá poměrně zřídka – stejné je vyobrazené i na velké korunce.

Z historického fontu vycházejí i arabská čísla a ručičky. Ty jsou pokryté vrstvou Super LumiNova C3, která zajišťuje bezchybné odečítání času i ve špatných světelných podmínkách nebo v noci. Tyto detaily vhodně doplňuje zelený číselník s poutavou strukturou.

Pro Hanhart typická vroubkovaná luneta s červeným centrálním bodem, je otočná do obou stran. Hodinky pohání spolehlivý mechanický kalibr s automatickým nátahem SW200 od švýcarské značky Sellita, který je vyladěn několika úpravami a regulací přímo od výrobce hodinek.

Limitovaná edice Hanhart Pioneer One Bronze bude uvedena za cenu pod 32.000 Kč. V případě zájmu o tyto hodinky je možné kontaktovat zástupce značky Hanhart u nás: info@igane.eu.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.