Sociální sítě
Nahoru

Intra-Matic Chronograph H: Mechanika v duši

Amerika je místem, kde se značka Hamilton zrodila, je taky zdrojem inspirací značky. Přenese nás na konec šedesátých let, do doby, než se přestěhovala s výrobou do Švýcarska. V kolekci American Classic nově lze přivítat sice velmi povědomý design, ale naprosto nový strojek.

Hodinky Intra-Matic Chronograph H přicházejí tři roky poté, co byl představen model podobného vzhledu, ovšem tehdy jej poháněl automatický nátah. Jmenoval se Intra-Matic Auto Chrono a v portfoliu značky patří stále mezi nejpopulárnější. Tento chronograf s automatickým nátahem, který navázal na původní model Chrono-matic, dostal však v letošním roce „konkurenta“ v podobě modelu se strojkem s manuálním nátahem. Je libo větší retro? Pak zvolte Intra-Matic Chronograph H.

Novinka Intra-Matic Chronograph H navazuje na původní model z konce šedesátých let i svým vzhledem. Hodinky v černobílém stylu panda či reverzní panda se prostě vracejí k původní estetice těchto sportovněelegantních chronografů. Pouzdro je samozřejmě větší, než tomu bylo kdysi, dnes měří 40 mm. Očekávejte i moderní prvky, jako je safírové sklo a luminiscence Super-LumiNova, na retro vzhledu jim však přidává kožený řemínek, případně tah milánského typu, tlačítka chronografu, a především onen způsob, jakým hodinky natahujeme, tedy tradičně korunkou.

Hodinky budou dostupné ve čtyřech referencích, se světlým či tmavým číselníkem, s tahem či koženým řemínkem. Jejich 40mm ocelové pouzdro je vodotěsné do 100 metrů, strojek H-51 s chronografem a manuálním nátahem vydrží na plné natažení v chodu 60 hodin. Safírové sklíčko je z obou stran obdařeno antireflexní vrstvou, číselník je tak čitelný za všech okolností.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.