Sociální sítě
Nahoru

Luxusní zahradní kuchyně

Toužíte po zahradní kuchyni a přitom nejste zrovna kutilové, abyste si ji vyrobili sami? Nevadí, je tu řešení v podobě luxusních venkovních kuchyní, které koupíte už hotové v podobě jednotlivých modulů nebo si z nich necháte postavit kuchyni na míru.

Pojďme vybrat takovou, která bude reprezentovat vás i vaši zahradu. Zazáří i na terase novostavby a překvapí svou funkčností a odolností. Konečně se představy o vaření pod širým nebem stanou skutečností a vy si budete moct vychutnat pohodové chvíle s vašimi blízkými.

Vše uvedené splňují zahradní kuchyně ze sortimentu e-shopu Gabasol. Najdete mezi nimi kuchyně Napoleon z kvalitního nerezového plechu i české kuchyně GABASOL vyrobené z kombinace nerezového plechu a odolného modřínového dřeva. Vedle rozsáhlého výběru povrchových úprav, oceníte pevnou konstrukci a vysokou odolnost použitých materiálů.

Krůček po krůčku k vaší vysněné kuchyni

Klíčovým bodem pro návrh zahradní kuchyně je plánování. Pojďme si ukázat, co byste měli brát v potaz ještě před zhotovením vašeho zahradního snu.

Umístění zahradní kuchyně

– Venkovní kuchyni je dobré umístit, co nejblíže k domu. I v případě, že je vybavena dřezem, lednicí i úložným prostorem – pořád musíte odskakovat pro zásoby do vnitřní kuchyně.

– Znalost vaší zahrady a orientace světových stran se vyplatí. Je totiž lepší mít kuchyni pootočenou spíše na sever než ji vystavovat slunci.

– Praktické je umístění kuchyně blízko zdroje vody. To vám usnadní instalaci vodovodních rozvodů.

– Umístění grilu naplánujte tak, aby vám z něj nešel kouř přímo do domu nebo neobtěžoval sousedy. Zároveň by neměl být odsunutý mimo centrum společenského dění. Skvěle vypadají vestavěné grily zabudované přímo do venkovní kuchyně.

Rozvržení

– Všechny části kuchyně by na sebe měly plynule navazovat. Rozmyslete si, kam umístíte pracovní plochu, skladování potravin a nápojů i úklidovou část.

Osvětlení a elektřina

Osvětlení lze zabudovat přímo do konstrukce zahradní kuchyně nebo připevnit světlo na pergolu, blízký strom nebo dům.

– Nezapomeňte ani na instalaci elektrické zásuvky. I když zrovna nemáte elektrický gril, buďte si jistí, že se bude hodit na něco jiného.

Vybavení

– Můžete si zvolit jednoduchost i nadstandartní vybavení. Stačí jen popřemýšlet, jaké typy spotřebičů a příslušenství využijete. Kolik místa budete potřeba na skladování potravin i nápojů a jestli budete chtít dřez nebo třeba výčep.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.