Sociální sítě
Nahoru

Zhubněte a zajistěte si, že zůstanete zdraví

Není tajemstvím, že nadměrná váha a obezita zásadně ovlivňuje zdraví člověka. Ať už jde o vznik civilizačních onemocnění, kterými lidé s nadváhou trpí mnohem častěji, nebo těžší průběh virových infekcí.

Česká republika se dlouhodobě umísťuje na předních příčkách statistik lidí s nadváhou a obezitou. Statistika je jedna věc, začít ale musí každý u sebe. Průzkum Českého statistického úřadu ukazuje, že celých 47 procent mužů trpí nadváhou a každý pátý muž je obézní. U žen je toto číslo sice menší, ale i tak alarmující. Třetina českých žen má nadváhu a 18 procent se řadí do kategorie obézních. Bohužel tomuto trendu neunikají ani mladí lidé, jejichž váha, zejména u dívek, statisticky stoupá.

Za nadváhu a obezitu můžete vinit dnešní uspěchanou dobu, která na vás tlačí, a kvůli tomu pak nezbývá čas si v klidu připravit dopolední či odpolední svačinu. Obědy děláte ve spěchu a nestihnete tak ani přemýšlet o tom, jak by to šlo i zdravě. Schází vám to nejdůležitější – čas. A proto není divu, že jako nejrychlejší způsob často volíte polotovary, které jsou hotové do 10 minut, případně jídlo pro sebe i děti řešíte ve fastfoodech. Jde to ale i jinak a nebrání tomu ani práce na home office, musíte jen chtít.

Pokud se už dlouho chystáte zhubnout, a doposud vám chyběla motivace, zkuste se zamyslet nad svým zdravím. Cítíte na sobě, že vám vaše tělo začíná překážet? Omezuje vás v pohybu, špatně se vám dýchá, trpíte návaly a zkrátka se ve svém těle necítíte dobře? Tak to je na čase se sebou něco udělat. Než vám začne vaše tělo ubližovat i zevnitř.

,,Pokud si chcete udržet své zdraví co nejdéle, měli byste se zamyslet nad tím, co jíte a správně zhodnotit, jestli není na čase udělat něco třeba s nechtěnými kily. Existují on-line BMI kalkulačky, které vám velmi jednoduše napoví, jestli je s vaší váhou všechno v pořádku. Každé kilo navíc způsobuje tělu problém. A dnes je dokázáno, že ztěžuje i průběh virových infekcí. V žádném případě byste ale neměli hladovět. Vyberte si stravování, které vám bude vyhovovat, a nebudete mít pocit, že se příliš omezujete,” říká výživová poradkyně značky KetoMix, Monika Tělupilová.

Někdy není snadné se v přemíře informací zorientovat. Naše rada zní, svěřte se do rukou odborníků, kteří vám poradí a vy nebudete muset nic zdlouhavě studovat a řešit. A výsledek tak budete mít zaručen. Rychlý účinek slibují nízkosacharidové, ketonové a proteinové diety. Cílem těchto diet není jen zhubnout, ale díky těmto formám stravování si do běžného života odnést hlavně zdravé návyky. Které jste doposud neměli.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.