Sociální sítě
Nahoru

8 tipů, jak si zařídit moderní a high-tech koupelnu

Moderní koupelna je především praktická a funkční. Zařiďte si bezúdržbovou koupelnu, ve které budete s radostí relaxovat.

1.  Dejte na svůj pocit

Při zařizování koupelny se řiďte především svým pocitem. Možná jsou nyní moderní jednoduché linie a černá barva. Vám se ale více líbí rustikální styl a vzory levandulí? Žádný problém. Vybavte si koupelnu v takovém stylu, který je vašemu srdci nejbližší. Tato místnost bude vaším prostorem pro relaxaci a zkrášlování. Musíte se zde cítit dobře bez ohledu na to, co říkají aktuální trendy.

2.  Používejte jen kvalitní materiály

Ať už si koupelnu zařídíte v jakémkoliv stylu, jedno by mělo být vždy neměnné. Používejte jen kvalitní materiály. Patří mezi ně kov, masivní dřevo, žula, keramika, sklo, kámen nebo mramor. Zapomeňte na dřevěnou dýhu a levné plasty. Tyto materiály nevypadají dobře a mají krátkou životnost. Dbejte také na kvalitní spoje u skříní a snadné otevírání dveří u sprchového koutu.

3.  Zvolte rozměry obkladů

Při výběru obkladů sáhněte po větších rozměrech. Drobné dlaždice místnost opticky zmenšují a navíc se jim rychle zanáší spáry. Velmi dobře v koupelně vypadá betonová stěrka. Hodí se do sprchového koutu, za vanu, umyvadlo i na toaletu. Je bez spár a přebytečných nepraktických spojů. Je také mechanicky odolná vůči mýdlům, šamponům a čistícím prostředkům.

4.  Vyberte vhodné barvy

Do malé koupelny se hodí spíše světlé barvy. Místnost opticky zvětší a prosvětlí. Větší koupelny si mohou dovolit barvy tmavší. V současné době je velmi oblíbená šedá, černá a béžová. A to bez ohledu na velikost místnosti. Ano, tmavou koupelnu si můžete dovolit i v menším prostoru. Vždy ji ale doplňte kontrastními barvami. Patří mezi ně bílá, růžová nebo zelená. Velmi dobře v koupelně vypadá například styl Japandi, který kombinuje prvky skandinávie a japonského minimalismu. Oblíbený je také styl Art deco. Ten poznáte podle industriálních doplňků v kombinaci s jemnými barvami.

5.  Navrhněte si kreativní design umyvadla

Ať už vybíráte samostatně stojící umyvadlo nebo to zabudované, vždy doplňte horní desku skříňky odolným materiálem. Moderní skříň do koupelny vydrží velkou zátěž a bude vám dobře sloužit dlouhá léta. Velmi luxusním dojmem působí umyvadlo z pravého kamene nebo jeho imitace. Dalším krásným přírodním materiálem je dřevo, které je ošetřené pro každodenní styk s vodou. Mezi aktuální trendy patří umyvadlo na desce a umyvadlo geometrických nebo atypických tvarů.

6.  Sprchový kout zařiďte prakticky a funkčně

V koupelně platí jednoduché pravidlo. Čím méně spojů a spár, tím lépe. Dveře do sprchového koutu by měly být co nejméně členité, bez zbytečných pojezdových koleček a ornamentálních madel. Proč? Nebude se v nich usazovat špína a vlhkost. Perfektním doplňkem je hlavová sprcha. Nabízí několik druhů proudů, masáž těla a intenzitu průtoku vody. Velmi dobře vypadá sprchový kout bez keramické vaničky, takzvaný walk-in. Podlaha je v celé koupelně jednotná a kout od místnosti odděluje jen prosklená stěna. Walk-in je praktický, bezbarierový a snadno se udržuje.

7.  Užijte si relax ve volně stojící vaně

Pokud máte v koupelně dostatek prostoru, umístěte do ni volně stojící vanu. Koupel uprostřed prostoru vám přinese novou dimenzi relaxace. Ideální je mít vanu před velkým oknem s výhledem do přírody nebo na město. Tento typ vany je také velmi vhodný pro romantickou koupel ve dvou.

8.  Využívejte technologie, které vám zpříjemní a zjednoduší pobyt v koupelně

High-Tech technologie jsou součástí každé moderní koupelny. Patří mezi ně například:

  • automatické ukládání oblíbené teploty vody,
  • vana se zabudovaným audio systémem,
  • ovládací tlačítka se senzorem,
  • vyhřívání
  • nebo bublinková koupel.

U toalety vás nadchne:

  • vyhřívání sedátka,
  • osvětlení,
  • automatické zvedání poklopu,
  • osušení intimních partií,
  • odtah zápachu z mísy,
  • samočištění,
  • bezdotykové ovládání
  • nebo dálkové ovládání.

Moderní a kvalitní nábytek do koupelny vybírejte na Nabytek-interior.cz

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.