Sociální sítě
Nahoru

Michael Horký: Cesta k vysněné botě

Vaše konfekční velikost poctivého obuvníka nezajímá. Každý pár bot navrhuje přímo na nohu zákazníka, respektuje tvar klenby, stavbu jednotlivých částí chodidla i nártu. Bota pak sedí jako ulitá a při správné údržbě vydrží věčnost.

Výroba pánských polobotek z hovězího crustu v kombinaci s krokodýlí kůží trvala přibližně týden. Cena u tohoto typu obuvi začíná na 12 000 Kč.

Toužíte po takových poctivých, z ušlechtilé kůže ručně šitých botách? Rodina Horkých se jejich výrobě věnuje přes osmdesát let, současným pokračovatelem tradice je Michael Horký. V jeho brněnské dílně se šije pouze z nejkvalitnějších usní podle specifických přání zákazníků. Každý pár bot, který dílnu opustí, je tak naprostým originálem, zosobněním zákazníkova vkusu a do jisté míry i jeho osobnosti.

Michael Horký

Aby boty vydržely co nejdéle, potřebují pravidelnou péči. Kromě standardní pozornosti podrážkám a patníkům se Michael Horký věnuje samotné usni, kterou hloubkově vyživuje speciálními krémy na zachování její kvality, ale také na oživení barvy a lesku. V případě nutnosti vymění celou podešev a zaručuje, že při pravidelném servisu vám boty vydrží do konce života. Pro větší pohodlí zákazníků vznikl nedávno zcela nový web spojený s e-shopem. Vybírejte, stojí to za to.

Více z rubriky Obuv

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.