Sociální sítě
Nahoru

Klasika Prim Sport se vrací v moderním kabátě

Společnost ELTON hodinářská, jediný pokračovatel československé hodinářské tradice, připravila pro své zákazníky novou produktovou řadu PRIM SPORT 38, inspirovanou klasickými sportovními hodinkami z přelomu 60. a 70. let minulého století.

Po úspěchu hodinek PRIM Orlík byl na konci 60. let 20. století postaven novoměstský hodinářský závod před nový úkol – připravit výrobu civilních vodotěsných sportovních hodinek. Konstruktéři podniku, který se v roce 1968 pod jménem ELTON zcela osamostatnil od Chronotechny, pracovali na novém modelu více než rok. Výsledkem byly neobyčejně úspěšné hodinky, které nejprve nesly název ELTON SPORT, od roku 1970 se však objevily v obchodech již jako PRIM SPORT I. generace. Hodinky, přezdívané podle svého zkráceného názvu „IGEN“, si získaly velkou oblibu. Dnes patří mezi jeden z nejčastějších modelů, které si u nás nechávají zákazníci renovovat.

Společnost ELTON hodinářská se tedy rozhodla vyjít vstříc přáním svých zákazníků a připravila zcela novou produktovou řadu hodinek PRIM SPORT 38. Novinka nezapře inspiraci svým legendárním předchůdcem, díky použitým materiálům a konstrukčním vylepšením se však jedná zároveň o moderní hodinky. Na první pohled zaujme nadčasový a zároveň originální design číselníku se zvýrazněným indexem na pozici 12. Otočná luneta s lumi bodem, vykrytá technologií HyCeram®, je poprvé v historii složena ze dvou barev.

Nerezové pouzdro má v odkazu na původní design broušené boky a leštěný vrch. Prosklené zadní dýnko umožňuje průhled na manufakturní strojek PRIM kalibr 95 s automatickým nátahem.

Díky menšímu průměru a nápaditým barevným kombinacím řadíme nové PRIM SPORT mezi unisexové hodinky, které navíc umožňují nošení i k elegantnějšímu stylu oblečení. Jedná se o skutečně univerzální model, který má ambice oslovit všechny generace.

Novoměstský výrobce navíc nabízí zákazníkům unikátní možnost individuálních úprav. Pokud si nevyberete ze čtyř základních barevných variant, můžete si vytvořit vlastní, personalizované barevné kombinace číselníku, otočného kroužku a koženého řemínku. Naši zkušení zaměstnanci vám rádi pomohou vybrat nejvhodnější kombinaci a sladit model třeba i s hodinkami vašeho partnera.

Dřevěná krabička ukrývá kromě hodinek s koženým řemínkem, vyrobeným pro tento model Brašnářstvím Tlustý, také řemínek z kaučuku. Díky 100 metrové vodotěsnosti, kterou zajišťuje šroubovací korunka, můžete tedy hodinky bez obav využít i při pobytu ve vodě.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.