Sociální sítě
Nahoru

Do titanu zahalený tourbillon TAG Heuer dorazil na trh

Je neuvěřitelné, jak čas letí. Letos je tomu pět let, co manufaktura TAG Heuer odhalila svůj první mechanický strojek regulovaný tourbillonem, respektive dokonce létajícím tourbillonem. Ten v době své odhalení přilákal mnoho pozornosti, patřil totiž mezi vůbec nejlevnější ve Švýcarsku zhotovené. A s cenovkou pohybující se pod magickou hranicí půl milionu korun za základní provedení je tak tomu stále.

Tím, kdo tlačil na jeho vývoj, byl tehdejší ředitel hodinářské divize LVMH, sám velký Jean-Claude Biver. Kvůli jeho dokončení dokonce zastavil produkci několika plánovaných edicí v linii Carrera, jež měla na manufakturně vyráběném strojku stát. Jeho vize modularity a možnosti industrializace však byla silnější –a tak se dnes v rodině TAG Heuer Carrera můžeme těšit zaslouženě ze strojku, jehož budoucnost je více než světlá.

Kalibr Heuer 02T s chronometrickou COSC certifikací se nově zabydlel v nádherné edici snoubící výrazný modrý číselník s konstrukcí z titanu, z něhož nevzniklo pouze pouzdro, ale také integrovaný náramek. Kvůli práci se strukturou a odstíny šedé byl zvolen pro 45mm pouzdro tvrdší titan páté třídy, zatímco pro náramek jeho obdoba třídy druhé.

V tomto spanilém vzezření, kdy jeho nádherný modrý číselník rámuje stejně zbarvená keramická luneta či ochrana korunky, vznikne pouze ve 250 exemplářích.

Jelikož se stále jedná o sportovní hodinky, nabízejí 100 metrovou vodotěsnost, luminiscencí zvýrazněné indexy a ručky a díky kombinaci chronografu s tachymetrickou stupnicí lze měřit i rychlost. Samozřejmě, že zmíněná tachymetrická stupnice je dnes využívána spíše pro efekt, nicméně se závodní DNA avantgardní značky skvěle sedí.

Moderně vyhlížející TAG Heuer Carrera Heuer 02T v individuálně číslované edici z titanu je už v nabídce i u nás. Cena bude přepočítána dle aktuálního kurzu, nicméně byla stanovena na 19 900 euro. U nás jej nabídne například pražské hodinářství Koscom, na Slovensku pak například Watch de Luxe z Bratislavy.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.