Sociální sítě
Nahoru

Luxusní automobil – Jak jej levně sehnat?

Luxusní vozidla v ceně vyšší než milion korun trpí opravdu enormními propady cen, a to prakticky ihned po zakoupení vozidla. Sotva odjedete z prodejny, a rázem můžete být o desítky ne-li stovky tisíc chudší. Navíc je celkem běžné, že tato vozidla ztratí za 4 roky i více jak polovinu své kupní ceny. V případě kupní ceny 1500 000 Kč to může být i 750 000 Kč, a to rozhodně není málo. Nejlepší obranou proti pádu zůstatkové ceny je operativní leasing.

I u operativního leasingu se kalkuluje s propadem kupní ceny, nicméně vychází se z velmi dobré (velkoobchodní) kupní ceny, která může být nižší i o několik procent v porovnání s běžnými cenami prodejců aut. A právě díky tomu, že jsou tyto vozy kupovány za velkoobchodní ceny, tak je finanční propad zmírněn velmi dobrou kupní cenou. Paradoxně je tak možné dosáhnout i značné úspory, zejména pokud nedokážete s prodejci luxusních vozů velmi tvrdě vyjednávat.

Problém u vyjednávání bývá zejména v doplňcích – ať už chcete jinou barvu, tažné zařízení nebo střešní nosiče, tak to jsou všechno položky, které si obchodník vždy nacení hodně vysoko. Naopak ve chvíli, kdy jste se ochotni se přizpůsobit nabídce, a to u operativního leasingu být prakticky musíte, tak není problémem vyjednat velmi příjemnou cenu.

Díky tomu tedy může být cesta k novému luxusnímu vozidlu skrze operák o poznání levnější než formou nákupu vozidla za hotové či na úvěr.

 

Nákup vozidel po operativním leasingu – Vyplatí se? 

Všechny vozy jsou umístěny po ukončení operativního leasingu zpátky do bazarů dealerů, kde jsou nabízeny jakožto roční, dvouleté, tříleté nebo čtyřleté vozy. Výhodou těchto vozidel je, že jsou okrájeny o předem předpokládaný pokles ceny a víceméně bez většího přemýšlení nabízeny. Dají se mezi nimi tedy najít kousky, které mají momentálně vyšší hodnotu, než za níž jsou v bazaru nabízeny.

Hlavní cenový pokles byl u těchto aut navíc již díky operativnímu leasingu smazán, tudíž se prakticky bez výjimek jedná o provozně nejlevnější luxusní vozy na trhu. Zároveň jsou tyto automobily relativně nové a bezproblémové, takže se nemusíte bát velkých nákladů na jejich údržbu – v rámci několika budoucích let tedy nepředstavují časovanou bombu, která by vás připravila o velké sumy peněz.

Obrovskou výhodou vozidel po operativním leasingu je, že jsou nabízeny s DPH. Proč je to výhoda? V těchto cenových relacích totiž DPH představuje opravdu nezanedbatelnou a finančně zajímavou položku, kterou je možné si následně odmazat v účetnictví firmy a tím na nákupu ušetřit. Ideální řešení pro podnikatele.

Obecně řečeno všichni, kdo chtějí nové bezproblémové a účetně jednoduché řešení, preferují operativní leasing. Ostatní, kteří mají zájem vozidlo vlastnit a nevadí jim účetní složitost včetně plateb povinného a havarijního pojištění, tak volí koupi luxusního zánovního vozidla po operativním leasingu.

Velmi zajímavé budou vozy na baterie, které se právě skrze operativní leasing objeví v nabídce v následujících letech.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.