Sociální sítě
Nahoru

Sportovní chronograf k 60. výročí Sinn

Německá manufaktura Sinn Spezialuhren zu Frankfurt am Main si letos připomíná šedesát let své existence. Při této příležitosti odhalila novou podobu modelu 144, který byl uveden na trh v roce 1974 a je jedním z nejtradičnějších hodinek v jejím portfoliu.

K 60. výročí společnosti nyní představují speciální limitovanou edici 600 kusů v podobě modelu 144 St S Anniversary II. Tento model, který bude exkluzivně v nabídce hodinářství ChronoShop.cz s cenovkou 87 900 Kč, jasně ukazuje nadčasovost leteckých a technických hodinek značky. Chronograf je také dobrým příkladem toho, jak neustále Sinn vyvíjí své klasické hodinky. Původní model 144 měl černé chromované pouzdro s minerálním sklem a byl odolný pouze proti tlaku do 5 barů.

144 St S Anniversary II posouvá věci v mnoha ohledech na další úroveň. Hodinky jsou vybaveny například širokou škálou technických prvků, jsou odolné vůči podtlaku, voděodolné jsou do 20 atmosfér (200 m). Technologie Ar-vysoušení zajišťuje větší funkční spolehlivost při zamlžování.

Povrch pouzdra z nerezové oceli, který byl pískován, byl také vytvrzen pomocí technologie TEGIMENT, díky které je obzvláště odolný proti poškrábání. Tento typ technologie tvoří základ pro vysoce kvalitní černou povrchovou úpravu (Black Hard Coating). Výroční edice obsahuje také kombinovanou stupnici tachymetru a pulsometru, která je pro řadu modelů 144 charakteristická.

Výrazné umístění a intuitivní čitelnosti bílých čítačů stopek dodává této výroční edici moderní design, aniž by se vzdala svého tradičního vzhledu. Jako připomínka výročí společnosti Sinn bylo číslo 60 na stupnici pulsometru provedeno v oranžovo-červené luminiscenční barvě.

Limitovaná edice 144 St S Anniversary II, postavená ná základech 4Hz strojku Concepto C99001 s automatickým nátahem, bude dodávána na kovovém náramku a je individuálně číslována. Dodávána bude v dárkové etuji s náhradním černým silikonovým řemenem.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.