Sociální sítě
Nahoru

Sledovat si tlak či EKG doma a záznam poslat svému lékaři. V dnešní době nic neobvyklého.

Kvůli měření krevního tlaku či EKG nemusíte vždy chodit k lékaři. Domácí tlakoměr v dnešní době dokáže měřit nejen krevní tlak, ale zvládne i jednoduchý elektrokardiogram.

Není žádnou novinkou, že si hodnoty krevního tlaku můžeme vyhodnotit i mimo ambulanci, sami v domácím prostředí. Za tento komfort vděčíme domácím tlakoměrům, mimo jiné třeba i za eliminaci efektu tzv. bílého pláště, který se u lidí majících strach z lékaře, může negativně podepsat na naměřených hodnotách.

Přesnost měření je rozhodující

Ovlivňuje ji správný postup, místo měření nebo správná velikost manžety, ale zejména používaná metoda měření. Ideálně když jsou rovnou dvě – oscilometrická, která měří hodnotu krevního tlaku, a poslechová, která u domácích tlakoměrů nahrazuje poslech fonendoskopem. U této kombinace měření je možné měřit i tepovou frekvenci, proto takto vybavené tlakoměry umí naměřit hodnoty i u osob s nepravidelným srdečním rytmem.

Menší velikost, nové funkce

K pozoruhodným tlakoměrům patří tlakoměr Veroval s EKG. Jak je možné tušit z jeho názvu, v překvapivě malém těle nabízí něco navíc. Po přiložení dvou senzorů do oblasti srdce se z tlakoměru stává EKG. Zaznamenává nebezpečnou fibrilaci předsíní, která poukazuje na infarkt nebo mozkovou mrtvici a extrasystoly – skóre známky oběhové poruchy či zánětu srdečního svalu.

Pokud máte takový přístroj, doma či v práci, můžete změřit hodnoty přesně ve chvíli, kdy pociťujete možné příznaky. Tím je praktičtější než klasické dlouhodobé sledování pomocí EKG holteru, který je potřebné nosit několik dní na těle.

Cena tlakoměru Veroval s EKG na eshopu je 3 599 Kč.

O krok blíže k telemedicíně

Pro tento přístroj je samozřejmostí vyhotovení jednoduchého elektrokardiogramu, který je možné odeslat emailem svému lékaři.

Stejně tak je možné sdílet i elektronický deník naměřených hodnot krevního tlaku. Díky těmto moderním funkcím je umožněno být ve spojení se svým lékařem, kterému tyto sdílené informace významně pomohou určit, či je nutná vaše návštěva a případné další odborné vyšetření.

Tyto výhody telemedicíny přivítají zejména vytížení lidé, které i přes jejich zaneprázdněnost zajímá aktuální zdravotní stav, pacienti s omezenou možností pohybu a dnes i všichni, kteří zažíváme pandemická opatření. Vysoký krevní tlak je mimo jiné jednou z možných komplikací onemocnění Covid-19, proto informace o krevním tlaku nebo EKG jsou dnes obzvláště důležité.

Pokud uvažujete o nákupu domácího tlakoměru, ty od společnosti HARTMANN-RICO jsou aktuálně k dispozici v online prodeji s dopravou zdarma.

 

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.