Sociální sítě
Nahoru

Unikátní set hodinek Rotonde de Cartier

Čisté linie a přesné tvary, to jsou dva hlavní parametry, jimiž se řídí tvorba značky Cartier. Její hodináři vnímají design hodinek jako komplexní celek, proto integrují precizní techniku hodinek do stále sofistikovanějších a přesto decentních designů. Letos Cartier představuje sérii tří modelů hodinek vysokého hodinářství v limitované edici, která je toho důkazem.

Čas zobrazený okolo tourbillonu se třemi ultra stylovými mechanismy dává na odiv opravdovou klasiku z hodinářského repertoáru. Rotonde de Cartier Astromystérieux, Rotonde de Cartier Astrotourbillon, Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon – každé z těchto hodinek měří čas prostřednictvím skeletonového strojku, hypnotického mysteriózního strojku a složitého dvojitého tourbillonu.

Tato exkluzivní série byla vyrobena v limitované edici 5 boxů, jejichž cena překročí půl milionu euro.

Největší pozornost této vize je věnována dvěma komplikacím, které ke značce Cartier neodmyslitelně patří: mysteriózní pojetí strojku a skeletonová úprava komponentů. Mysteriózní indikace času se u značky Cartier poprvé objevila v roce 1912 na stolních hodinách nazvaných „Model A“, na jejichž zcela průhledném číselníku se skvěly dvě ručky, který vypadaly jakoby levitovaly ve vzduchu. Tuto nevídanou inovaci dovedl na počátku 20. století k dokonalosti Maurice Couët, jeden z hodinářů značky. Jeho inspirací byla práce iluzionisty Jeana-Eugèna Roberta-Houdina.

Tuto složitou a zároveň fascinující inovaci se Cartier letos rozhodl spojit se svým charakteristickým strojkem vysokého hodinářství – skeletonem. Skeletonové hodinky jsou dokonalým propojením formy a obsahu, tedy designu hodinek a strojku. Důmyslná a kompletně otevřená konstrukce hodinek staví na odiv strojek, jehož můstky pomáhají měřit čas. Všechny tři modely hodinek vznikly v přísně střežených dílnách hodinářské manufaktury Cartier v La Chaux-de-Fonds a představují jedinečné propojení hodinářské virtuozity a špičkového designu.

Hodinářská manufaktura Cartier je plně vybavená výzkumná a inovační laboratoř, jejímž cílem je propojovat tradiční řemeslo s moderními postupy a zároveň přicházet s novými a kreativními nápady. Od roku 2001 jsou všechny hodinářské profese soustředěny právě na tomto místě, což zde značce umožňuje vytvářet hodinky od prvního nápadu až po samotnou výrobu za propojení nejmodernější technologie s tradičním řemeslem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.