Sociální sítě
Nahoru

8 tipů, jak si užít léto na zahradě stylově

K létu patří grilování, koupání a spaní pod širákem. Jak si užijete teplé dny na zahradě? Máme pro vás osm skvělých tipů.

1.  Grilujte

Teplé letní večery lákají k trávení času pod širým nebem. Naložte maso, nakrájejte zeleninu a hoďte pochoutky na gril. K popíjení si připravte domácí limonádu nebo ovocnou bowli. Do všech pokrmů a nápojů využijte co nejvíce sezónního ovoce. Vyzkoušejte jahody, lesní plody, meruňky a bylinky. Například broskve můžete také grilovat a podávat s vanilkovou zmrzlinou.

2.  Koupejte se a opalujte

Vlastní bazén na zahradě je snem mnohých z nás. Pokud máte prostor a finance, pořiďte si zabudovaný bazén, ve kterém si pořádně zaplavete. Menší bazény jsou vybavené protiproudem. Malým dětem uděláte radost i nafukovacím bazénem s trochou vody. Vyřádí se a užijí si teplé dny naplno.

3.  Ukliďte zahradní domek

I úklid může být relaxací. Především, pokud sedíte celé dny u počítače. V zahradním domku ukliďte všechno nářadí, vyčistěte sekačku, vymeťte pavučiny a namažte panty u dveří. Uvidíte, že do něj vstoupí nová energie a vy budete mít více chuti do práce.

4.  Popíjejte domácí drinky

Jen si to představte. Slunce svítí, na obloze ani mráček a vy relaxujete na lehátku s drinkem v ruce. Jestli do sklenice kápnete i trochu alkoholu je na vás. Jen pozor, v létě bublinky rychleji stoupají do hlavy. Pochutnáte si například na stylovém Aperolu, Cosmopolitanu s lesními plody nebo Margaritou s domácí mátou.

5.  Houpejte se

Kdo by nemiloval houpačky a líné houpání ve stínu stromů. K odpočinku si vezměte knihu, nebo zajímavý časopis. Nebo jen pozorujte mraky na obloze a nechte se ukolébat jemným větříkem.

6.  Užívejte si odpočinek pod pergolou

Pergola je praktickým doplňkem každé zahrady. Schováte pod ní posezení, lehátko, květiny nebo malou zahradní kuchyň. Boky pergoly nechte obrůst květinami, hodí se na ni například břečťan, vistárie nebo popínavé růže.

7.  Poseďte u ohně

Posezení u ohně s kytarou a opékání buřtů k létu prostě patří. Špekáčky kupte u místního řezníka, namíchejte si domácí dip, naražte soudek s pivem a užijte si jemné světlo planoucích jisker. Do ohně můžete také hodit brambory na loupačku nebo si připravte shakshuku v litinové pánvi.

8.  Přespěte ve stanu nebo pod širákem

Spaní ve stanu na zahradě jsme si užívali jako děti. Pojďte se k němu opět vrátit a uložte se ke spánku pod hvězdným nebem. Nemusíte ani jezdit daleko do přírody. Na zahradě si postavte stan, vemte spacák, baterku a společně s dětmi si před spaním vyprávějte příběhy o skřítcích a lesních vílách.

 

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.