Sociální sítě
Nahoru

Výjimečné spojení rumu s bylinkami a citrusy

Havana Club Verde, novinka světoznámého výrobce rumu, kombinuje vůbec poprvé legendární kubánské tradice výroby rumu s metodami užívanými při výrobě ginů.

Svěží infuze bílého rumu s vybranými bylinkami a kořením, tzv. botanicals, je doplněna o výraznou chuť zralého citrusového ovoce a sladkost kubánského medu. Spirit drink se sníženým obsahem alkoholu 35 % je dokonalou reinterpretací kubánského městského životního stylu. Je skvělý jak nachlazený v čisté podobě, tak v kombinaci s tonikem jako součást osvěžujícího koktejlu Verde & Tonic.

Na koktejl Verde &Tonic bude potřeba 50 ml Havana Club Verde, 100 ml toniku, plátek grepu, snítka máty a led.

Lehké osvěžující koktejly s nižším obsahem alkoholu jsou v posledních letech a zejména v horkých letních dnech stále vyhledávanější alternativou ke klasickým drinkům. Rum Havana Club Verde je inspirovaný vůněmi a chutí Latinské Ameriky.

Sklenici naplňte ledem, přidejte rum Havana Club Verde, doplňte tonikem, zamíchejte a ozdobte plátkem grepu a snítkou máty.

Ve výběru botanicals, rostlinných složek, které jsou několik hodin macerovány, nechybí typické kubánské bylinky jako je oregano, rozmarýn nebo tymián. Doplněny jsou o grapefruity, sladké pomeranče a med získávaný přímo na Kubě.

Medové aroma je doplněné o tóny citronového tymiánu a grapefruitu s jemným nádechem čerstvě posekané trávy, praženého kokosu, zeleného chilli a kandovaného pomeranče. Chuť je jemná sametová textura kombinuje komplexní chuť rumu s ostrými tóny rozmarýnu, jemnou vanilkou, svěžím grapefruitem a sladkým kořením.

Výjimečným spojením kvalitního bílého rumu a těchto ingrediencí vzniká unikátní kombinace, jež přináší zcela nový mixologický rozměr do rumové kategorie. Verde lze využít jako inovativní bázi do klasických koktejlů nebo v kombinaci s tonikem, snítkou máty a plátkem grepu v koktejlu Verde &Tonic.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.