Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná edice PRIM ORLÍK TITAN

Hodinky PRIM ORLÍK, které dnes považujeme za největší ikonu československé hodinařiny, byly v polovině 60. let 20. století vyrobeny v závodě v Novém Městě nad Metují pro československou armádu.

Aktuální limitovaná edice společnosti ELTON hodinářská, která je jediným pokračovatelem novoměstské hodinářské tradice, se proto nese v netradičním armádním vzhledu. Výjimečný je i materiál pouzdra, které je vyrobeno z titanu.

Inspirací pro osmdesátikusovou limitovanou edici, která vyjde na 95 000 Kč, se stal prvotní účel hodinek PRIM ORLÍK. Původně totiž vznikly přímo na zakázku Ministerstva národní obrany pro průzkumné jednotky tehdejší Československé lidové armády. Model PRIM ORLÍK TITAN se proto nese ve vojenském duchu.

Vzhledem k propracovaným detailům, inovacím v designu a titanovému pouzdru však osloví nejen milovníky army stylu nebo sběratele hodinek PRIM. Nová limitovaná edice je určena pro všechny, kdo své zápěstí chtějí ozdobit unikátním kouskem, který však mohou nosit i každý den.

Nejvýraznějším prvkem designu je číselník vyvedený v kombinaci charakteristické army zelené barvy se žlutými indexy.

Stejně jako u původního modelu z roku 1965 je číselník přímo propojen s uložením strojku do pouzdra. Zřetelné indexy pak reflektují na jeden ze základních požadavků, který musely hodinky dle zadání armády splňovat, tedy výborná viditelnost ve tmě a pod vodou.

Dalším prvkem, který hodinkám dodává na výjimečnosti, je pouzdro vyrobené z titanu. Tento materiál je díky své tvrdosti odolnější proti poškrábání, zároveň ale zajišťuje komfortnější nošení. Hodinky jsou totiž oproti standardní ocelové verzi výrazně lehčí. Tryskaná úprava pouzdra odkazuje na ikonický model, pro který byl matný povrch typický.

Designéři ozvláštnili hodinky PRIM ORLÍK TITAN řadou promyšlených detailů a symbolů. Pod zvětšeným číselníkem sekundové ručky najdeme souřadnice manufaktury ELTON hodinářská, vyvedené podle vojenských pravidel.

Bok titanového pouzdra zdobí stylizovaná silueta letícího orla, která odkazuje na název hodinek. Na korunce je vygravírovaný nevykrytý znak, symbolizující československou vlajku v armádním provedení.

Neméně zajímavá je pak zadní strana hodinek. Do dýnka je namísto skla s průhledem na strojek vsazena stříbrná mince s reliéfním znakem výsadkového a průzkumného vojska. Hodinky pohání manufakturní strojek PRIM s automatickým nátahem.

Netradiční je samotné balení limitované edice. Jedná se o autentickou repliku vojenské kožené brašny, používané v československé armádě po 2. světové válce. Zajímavostí je, že z téže kůže je vyrobený také řemínek hodinek.

Výjimečnou edici pak doplňuje armádní nůž VO-7, používaný od počátku 50. let 20. století jako první oficiálně schválený nůž v historii československé armády.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.