Sociální sítě
Nahoru

Oslavy Ardbeg Day přinesly novou edici whisky Ardbeg Scorch

Každoroční celosvětová oslava Ardbeg Day, která je tradičním vyvrcholením festivalu Fèis Ìle na ostrově Islay, letos proběhne zcela online.

Palírna Ardbeg vyzývá milovníky té nejnakouřenější whisky na světě, aby se 5. června připojili na velkolepou online oslavu, která se uskuteční na Ardbeg.com a na sociálních sítích Ardbeg, za účelem odhalení nové limitované edice Ardbeg Scorch.

Ohnivou whisky Ardbeg Scorch bude možné počínaje Ardbeg Day 5. června ochutnat v českých ambasádách Ardbeg, kterými jsou Black Stuff v Olomouci, Mr Brut v Praze a Angels’ Share v Brně a během roku také ve vybraných koktejlových barech. Zakoupit ji bude možné u online specializovaných prodejců.

Palírna Ardbeg má ve zvyku nacházet inspiraci v různých mýtických legendách a příšerách. Na počest jedné z legend, která vypráví o ostrovním drakovi a statečném válečníkovi, který ho přemohl, vznikla nová limitovaná edice whisky Ardbeg Scorch. K virtuální ochutnávce jedinečné novinky se mohou fanoušci kouřové whisky z celého světa připojit 5. června 2021 v rámci tradičních oslav Ardbeg Day, které letos proběhnou online.

Novinka Ardbeg Scorch dozrává v silně vypálených dubových sudech po bourbonu, podle mýtu spálených ohnivým dechem rozzuřeného draka. Zrání v silně vypálených sudech přidává whisky intenzivní kouřové aroma, ke kterému se připojují tóny anýzu a pačuli. Nechybí ani typicky rašelinový závěr.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.