Sociální sítě
Nahoru

Tak trochu jiná restaurace: Nota Bene

Suroviny od farmářů pěstované s bezmeznou láskou, který tento obor vyžaduje. Žádné jistoty neexistují, protože příroda je nevyzpytatelná. Úsilí je zapotřebí dvojitě a dovolené jsou zapovězeny, ale výsledek stojí za to.

Majitel a šéfkuchař restaurace Nota Bene Lukáš Nevyjel to ví a během pandemie postupně téměř všechny své dodavatele navštívil a fyzicky jim pomáhal v jejich každodenních činostech. Není ztotožněn s nastavením rozvozových firem, tudíž veškerou svou energii vložil tam, kde byla potřeba. Dobře totiž věděl, že farmy přes danou situaci nehybernují a stále musely jet na plné obrátky.

Na talíři pouze čisté chutě, farmáři z okolí Prahy, vinaři z Moravy a v případě vína i z okolních států. Vše ostatní v dojezdové vzdálenosti, která garantuje prvotřídní kvalitu. To, co zůstává, je každodenní překvapení v poledne i večer. Jídla dle aktuální dodávky dodavatelů. Žádné chřesty vyrovnané v řadě jako vojáčci či jahody ve stejné velikosti. Nejde to. My si vážíme každé suroviny indiviudálně a v plné kvalitě ji zpracováváme. Nevyhazujeme nic,“ vysvětluje majitel a šéfkuchař v jedné osobě Lukáš Nevyjel.

Neuvěřitelné zapálení a světová kuchyně 21. století, která si zakládá na kvalitě. Nic více a nic méně. To je novodobý trend oslovující i michelinské inspektory. Není čas na hry, kvalita je bernou mincí, která stojí za investici. Na menu hosté najdou například skvělá kuřata, ryby, hovězí, čerstvé domácí sýry a sezónní zelenina a ovoce v té nejlepší třídě.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.