Sociální sítě
Nahoru

Tak trochu jiná restaurace: Nota Bene

Suroviny od farmářů pěstované s bezmeznou láskou, který tento obor vyžaduje. Žádné jistoty neexistují, protože příroda je nevyzpytatelná. Úsilí je zapotřebí dvojitě a dovolené jsou zapovězeny, ale výsledek stojí za to.

Majitel a šéfkuchař restaurace Nota Bene Lukáš Nevyjel to ví a během pandemie postupně téměř všechny své dodavatele navštívil a fyzicky jim pomáhal v jejich každodenních činostech. Není ztotožněn s nastavením rozvozových firem, tudíž veškerou svou energii vložil tam, kde byla potřeba. Dobře totiž věděl, že farmy přes danou situaci nehybernují a stále musely jet na plné obrátky.

Na talíři pouze čisté chutě, farmáři z okolí Prahy, vinaři z Moravy a v případě vína i z okolních států. Vše ostatní v dojezdové vzdálenosti, která garantuje prvotřídní kvalitu. To, co zůstává, je každodenní překvapení v poledne i večer. Jídla dle aktuální dodávky dodavatelů. Žádné chřesty vyrovnané v řadě jako vojáčci či jahody ve stejné velikosti. Nejde to. My si vážíme každé suroviny indiviudálně a v plné kvalitě ji zpracováváme. Nevyhazujeme nic,“ vysvětluje majitel a šéfkuchař v jedné osobě Lukáš Nevyjel.

Neuvěřitelné zapálení a světová kuchyně 21. století, která si zakládá na kvalitě. Nic více a nic méně. To je novodobý trend oslovující i michelinské inspektory. Není čas na hry, kvalita je bernou mincí, která stojí za investici. Na menu hosté najdou například skvělá kuřata, ryby, hovězí, čerstvé domácí sýry a sezónní zelenina a ovoce v té nejlepší třídě.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.