Sociální sítě
Nahoru

Vytvořte si luxusní prostor pro home office

Práce z domu nemusí být náročná. Důležité je vytvořit si pro ni čas, klid a ergonomický prostor – a pokud bydlíte stylově, je dobré myslet také na estetickou stránku pracovního koutku či kanceláře, aby místo nenarušilo celkovou eleganci vašeho domova. Jak na luxusní home office, prostor, ve kterém budete pracovat s opravdovým nadšením?

Když se řekne home office, většina lidí si představí koronakrizi, při které byly stovky zaměstnanců, zaměstnavatelů i podnikatelů nuceny fungovat z domova. Ať už mezi ně patříte, nebo se na práci z domova teprve chystáte, je ideální doba zamyslet se nad tím, jak váš home office uchopit. Respektive jak se k práci zařídit, tak abyste byli plně produktivní a efektivní. Vaše domácí kancelář by totiž neměla být jen funkční, na pohled by měla navazovat na celkový vzhled a styl interiéru. Tady je pár tipů, jak zařídit praktické, ale i luxusní pracovní místo pro vaši činnost.

Přemýšlejte v souvislostech

Ještě, než se vrhnete do nákupu potřebného vybavení, zkuste si pohrát s myšlenkami. Je čas na představivost! Vytvořte si v mysli vizi, jak by měl vypadat ideální pracovní prostor. Právě doma můžete dát volný průchod fantaziím i vlastním potřebám. Zároveň je však dobré držet se celkové nálady interiéru. Proto si napište jednoduchý manuál s přehledem materiálů a stylu. Jedině tak se vám podaří vytvořit praktický, ale i vkusný prostor pro práci. Sladěný, ale originální.

Začněte nákupem přístrojů

Máte už potřebné technické vybavení pro práci? Pokud ne, nezapomeňte pořídit jednotlivé přístroje. V kanceláři se jistě neztratí tiskárna, kvalitní počítač či notebook, audio zařízení, dokovací stojan a další prvky. Nezapomeňte však ani na drobné detaily, které se vám rovněž mohou hodit – náplň do tiskáren (vybírejte vždy originální tonery, například pro přístroj HP barvy do tiskárny HP, předejdete poškození přístroje), sluchátka, skener a další.

Náš tip? Může se vám hodit moderní multifunkční tiskárna, přístroj ideálně s bluetooth rozhraním, které vám také usnadní tisk z mobilu. Jakmile nakonec budete mít jasno v přístrojích, budete mít jasno v tom, jak bude nutné rozvrhnout prostor a jaký nábytek budete potřebovat. Častou chybou při zařizování je opačný postup – zbytečně byste tak museli dokupovat různé úložné prostory nebo třeba stolek pod přístroje. Vyhněte se tomu.

Ergonomie hraje důležitou roli

Ergonomie je nauka, která ve své podstatě přizpůsobuje pomůcky a třeba takový nábytek potřebám a vlastnostem lidského těla při jednotlivých činnostech. Právě proto je přívlastek ergonomický důležitý při výběru nábytku pro práci. Když zvolíte komfortní nábytek, stůl a židli či křeslo, předejte nežádoucím bolestem zad a dalším možným zdravotním potížím. Vyberte si ideálně polohovatelný stůl. Nebo třeba ten rostoucí – v takovém případě z něj snadno vytvoříte stůl pro chvilkové stání. Stát u práce? Perfektní řešení pro odpočinek páteře, která při dlouhodobém sezení dostává zabrat. Ulevíte si. Židle či křeslo by měly být rovněž ergonomické. Správné polohování, opěrky a možnost pohupování jsou ideální pro flexibilní a správné sezení. Zapomínat nesmíme ani na vhodnou výšku monitoru či obrazovky notebooku. Myslete na to, abyste se do obrazovky dívali zpříma, tedy v sedu s rovnými zády. Pokud máte notebook, podložte jej stojanem pod notebook, aby se vám lépe pracovalo.

Dekorujte s ohledem na interiérový design

A nakonec? Stačí vyladit detaily, abyste mohli začít s prací. Jsou tu hne dvě možnosti. Místo můžete sami dekorovat, stačí se naladit na styl vašeho bydlení a vychutnat si svou velkou kreativní chvíli. Pokud byste chtěli navázat na interiér opravdu luxusně, můžete si najmout profesionála – interiérového designéra. Ten vám pomůže vyladit každý detail tak, aby pracovní kout pro váš home office dokonale podtrhnul celkovou atmosféru prostoru. Nakonec se i pracovní kout či kancelář mohou stát vkusnou součástí každého bydlení. Reprezentativní, luxusní a především komfortní.

TIP: Ve zdravé kanceláři nesmí chybět zeleň. Ta nejenže uklidňuje, ale zároveň uleví vašim očím. Umístěte sem pár exotických pokojových rostlin, které osvěží tento kout.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.