Sociální sítě
Nahoru

První virtuální modelka prezentuje koncepční vize automobilky Lexus

Automobilka Lexus představila své odvážné plány do budoucna, které ztělesňuje futuristický model LF-Z Electrified. Součástí projektu jsou i velmi výjimečné interiéry, které pro tento výjimečný vůz navrhli světoví umělci.

Zdá se tedy naprosto přirozené, že jeden z těchto virtuálních interiérů prezentuje první virtuální modelka světa Shudu, známá ze spolupráce se značkami Ferragamo či Christian Louboutin.

Minulý měsíc Lexus uvedl sérii virtuálních interiérů ve spolupráci se třemi významnými návrháři s cílem ukázat nové představy o interiéru koncepčního vozidla LF-Z Electrified, ukazujícího budoucnost celé značky. Nyní jde Lexus v rámci této série ještě o krok dál – interiér digitálního umělce Ondreje Zunky totiž prezentuje první virtuální modelka na světě Shudu.

Digitální umělec Ondrej Zunka usoudil, že s ohledem na svůj hyper-futuristický návrh interiéru zmíněného vozu bude virtuální modelka ideálním řešením na pomezí skutečnosti a digitálního umění.

Zunkův návrh je plný mechanismů kosmického věku, sci-fi materiálů a odkazů na umělou inteligenci, avšak s kořeny v lidských zkušenostech. Modelka Shudu, elegantně si hovící v sedadle řidiče Zunkova nově pojatého koncepčního modelu LF-Z Electrified Concept, dodává virtuálnímu návrhu přívětivost a lidský dotek.

Shudu coby průkopnice odvětví virtuální módy se projektu spolupráce v reálném světě neúčastní poprvé. Vystupovala již v reklamních kampaních pro značky Salvatore Ferragamo a Christian Louboutin, objevila se ale i v módních editorialech magazínů Vogue Australia, Glamour Brasil a Harper’s Bazaar Arabia.

Jde již o druhou spolupráci Shudu se značkou Lexus v návaznosti na loňský projekt ‚Freedom to Move‘ (Svoboda pohybu), v němž prezentovala roušky od nigerijské architektky Tosin Oshinowové a britské designérky Chrissy Amuahové.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.