Sociální sítě
Nahoru

Swatch vs. MoMA

Značka Swatch uvedla na tuzemský trh speciální edici designů v rámci série Museum Journey, s přízviskem MoMA. Kolekce obsahuje šest jedinečných výtvorů inspirovaných díly ze sbírky moderního umění. Naleznete mezi nimi The Starry Night (Vincent van Gogh), Hope, II (Gustav Klimt), The Dream (Henri Rousseau), „Composition in Oval with Color Planes 1 (Piet Mondrian) a dvě díla od Tadanori Yokoo – New York a The Wonders of Life on Earth, Isamu Kurita.

Hodinky jsou k dostání samostatně nebo ve speciálním sadě v rámci sběratelské edice, jejíž design vychází z prominentního architektonického prvku Muzea moderních umění v New Yorku, tzv. Blade Stair.

Swatch s hrdostí oslavuje další krok v bohaté historii spolupráce s Muzeem moderního umění, kde v rámci stálé expozice naleznete i několik modelů hodinek Swatch. Je opravdovou ctí reinterpretovat umělecká díla takto významných umělců, neboť tím zdůrazňujeme naši vášeň pro umění a umělce 20. století,“ sdělil Carlo Giordanetti, výkonný ředitel Swatch Art Peace Hotel. „Jsme také velice rádi, že součástí kolekce jsou i designy vysoce uznávaných současných umělců, Tadanori Yokoo a Beatriz Milhazes, která se zároveň stává součástí projektu Swatch X You.

Jsme velice hrdí na spolupráci se společností Swatch a novou MoMA kolekci, která je inspirována uměleckými díly z naší sbírky. Hodinky Swatch jsou příkladem našeho každodenního odhodlání a lásky k designu,“ řekl Robin Sayetta, náměstek ředitele pro rozvoj podnikání muzea moderního umění.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.