Sociální sítě
Nahoru

Stylové obrazy pro ty, kteří rádi potrénují paměť

Za uplynulý rok, který byl plný covidu skloňovaného ve všech pádech, toho jen málokdo necestoval tolik jako v předchozích letech. Většina z nás doma prohlížela staré fotky a vzpomínala, jak vlastně moře voní a vypadá. Máme pro vás tip na stylové obrazy luxusních staveb nebo překrásných pláží, které mohou zdobit třeba stěnu vaší chodby, která rázem dostane cestovatelský nádech. Dá vám to ale trochu práce…

Po dřině následuje odměna

Obrazy v rámech jsou krásným doplňkem interiéru. Ať už se jedná o fotografie, výkresy vašich dětí nebo originální umělecká díla, pokaždé zvládnou v atmosféře vašeho domu odrazit vaše záliby nebo lásku k lidem i místům. Představte si ale, že si celý ten obraz nejdříve kousek po kousku poskládáte. Takové puzzle 2000 dílků vám zaberou nějakou tu hodinu času, ale výsledek bude stát za to. Během jejich skládání navíc  potrénujete (a možná i trochu potrápíte) vaši mysl, odměnou bude ale obraz, jehož rozměry nakonec záleží na velikosti jednotlivých kousků puzzle. Delší strana ale může klidně dosáhnout i jednoho metru.

Džungle, nebo New York?

Chybí vám prodírání se zarostlou džunglí plnou neznámých rostlin i hmyzu, nebo dáváte při cestování přednost velkoměstu, davům a vysokým budovám? Poskládat si můžete obojí, klidně ale i celou mapu světa, kterou tak budete mít neustále na očích – vybírání další destinace tak bude o něco jednodušší. Stejně tak můžete den co den procházet kolem obrazu přístavu v San Franciscu či bhútánského Tygřího hnízda.

Puzzle jako terapie

Ačkoliv to vypadá, že bude cestování opět čím dál dostupnější, skládání puzzle nemusíte ani tak věšet na hřebík. Při téhle činnosti totiž zaměstnáváte pozornost i paměť. Hlava vám tak může za pár let za tento trénink mysli, kterému bychom se tak či tak měli každý den alespoň pár minut věnovat, poděkovat.

Pokud tedy doskládáte poslední kousíček puzzlů, můžete je buď podlepit a pověsit na stěnu, nebo je prostě schovat do krabice a trénovat další dny třeba na čas.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.