Sociální sítě
Nahoru

Tyčový, robotický nebo obyčejný vysavač, který si zvolit?

Obyčejný, robotický nebo snad klasický? Na trhu je celá řada vysavačů, které disponují nejrůznějšími funkcemi. Možná si říkáte, kdo se v tom má vyznat? Nezoufejte! Společně si projdeme výhody a nevýhody zmíněných typů vysavačů. Pak si jistě vyberete i vy ten pravý pro vaši domácnost.

Robotický vysavač

Robotický vysavač je skvělý výdobytek 21. století. Modely vyšších řad zvládnou odložený start, stejně jako je můžete ovládat pomocí stažené aplikace ve vašem smartphonu, tabletu či notebooku. Výhoda robotického vysavače je zřejmá, zvládne odvést úklid kompletně za vás. Nevýhodou můžou být drobné nedokonalosti. Přeci jen se nedostane do nejmenších škvírek ani pod příliš nízký nábytek. Také nemá tak velkou nádobu na nečistoty jako je tomu u klasických větších vysavačů. Na trhu jsou však opravdu kvalitní modely, s výbornou navigací a vysokým výkonem, určitě tak za zvážení stojí.

Tyčový vysavač

Tyčový vysavač kombinuje výhody smetáku a běžného vysavače. Díky svému úzkému tvaru jsou tyčové vysavače skvěle skladné. Můžeme je postavit do rohu místnosti a používat opravdu jako smeták na drobky či jiné menší nečistoty. Díky sacímu výkonu se však s běžným koštětem nemůžou rovnat. Další výhodou tyčového vysavače je jeho ekologická stránka. Tyčové vysavače jsou totiž bezsáčkové. Fungují na bázi nádobky a filtru, který je třeba průběžně čistit. Ušetříme tak za nákup sáčků a navíc tím šetříme přírodu.

Tyčové vysavače můžeme vybírat z více typů. Existují vysavače se šňůrou i bez. Bezdrátový vysavač je samozřejmě výhodnější, můžete se s ním pohybovat po celém bytě a budete tak flexibilnější. Kromě běžného tyčového vysavače můžeme vybrat také tyčový vysavač s funkcí vytírání. Tento typ 2v1 je skvělá volba jak ušetřit prostor i váš čas. Tyčové vysavače také často disponují odnímatelnou částí, kterou můžeme vyčistit nečistoty na gauči popř. v autě.

Klasický vysavač

Klasický vysavač netřeba podrobně představovat. Můžeme vybírat mezi sáčkovým a bezsáčkovým typem. Bezsáčková varianta je ekologičtějším a ekonomičtějším řešením. Výhodou je, že větší typy  pojmou větší množství nečistot, než robotický či tyčový vysavač. Mají k tomu uzpůsobenou rozměrnější nádobu. Klasickým vysavačem se také lépe uklízejí velké plochy. Pravdou však je, že robotické vysavače jim už zdárně konkurují.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.