Sociální sítě
Nahoru

Re-edice potápěčských hodinek Seiko se speciálním textilním páskem

Od prvního představení potápěčských hodinek v roce 1965 společnost Seiko neustále posouvala hranice možností, které mohou hodinky pro potápěče nabídnout. V současné době společnost hrdě představuje dva nové zástupce z kolekce Prospex.

Modely jsou moderní re-interpretací původních oblíbených potápěčských hodinek z let 1965 a 1970. Hodinky jsou unikátní také tím, že jako zcela první modely Seiko nabízí odolné splétané pásky navržené přímo pro potápění. Tyto dva modely dosahují perfektní rovnováhy mezi designem a funkčností a zároveň ztělesňují pokrokové inovace, kterými jsou hodinky Prospex proslulé.

Dva modely s prvním textilním páskem Seiko vyrobeným speciálně do podmořských hlubin.

Nové textilní pásky, vyrobené tradiční technikou splétání z Japonska zvanou Seichu, se vyznačují hustou strukturou a barvou typickou pro obijime, dekorativní opasek, který drží na svém místě japonské Kimono. Pásky mají jedinečnou japonskou texturu a jsou vyrobeny tak, aby měly téměř čtyřnásobnou pevnost v tahu oproti běžným textilním páskům.

Jejich pevnost a odolnost při vystavení slunečnímu záření splňují náročné standardy potápěčských hodinek Seiko a jsou tak ideální volbou pro amatérské i profesionální použití pod vodou. Díky jedinečnému vzorování jsou pásky flexibilní, příjemné na nošení a umožňují kůži dýchat, čímž zajišťují maximální pohodlí na zápěstí.

Obě variace vycházejí ze stejného designu a specifikací jako loňská re-interpretace potápěčských modelů z roku 1965 a 1970, která oslavovala 55. výročí uvedení na trh úplně prvních potápěčských hodinek Seiko.

Hnědý číselník a luneta hodinek inspirovaných prvním modelem (1965) a vzorovaný šedý číselník následujícího modelu (1970) harmonicky ladí k páskům hodinek v tlumených, zemitých barvách. Součástí balení hodinek je také alternativní pásek v jiném barevném provedení, který lze jednoduše a bez použití nástrojů vyměnit podle potřeby a outfitu.

Chod hodinek zajišťuje osvědčený kalibr 6R35, který poskytuje rezervu chodu 70 hodin a voděodolnost až 200 m. Zakřivenému safírovému sklíčku nechybí vnitřní antireflexní vrstva, indexy spolu s hodinovou, minutovou i vteřinovou ručkou jsou potaženy speciální vrstvou Lumibrite ve vintage barvě korespondující se zemitými tóny na číselníku i pásku.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.