Sociální sítě
Nahoru

IS Boat hlásí: Češi chtějí na jachtu

Češi si chtějí po útrapách pandemie užít pořádnou dovolenou a jednou z variant, o kterou mají zájem, je plavba na jachtě ve Středozemním moři,“ říká Lukáš Malý. Ví, o čem hovoří, protože provozuje službu IS Boat, která propojuje majitele jachet se zájemci o tento druh dovolené. Vedle toho má jeho firma Orbita Sailing vlastní flotilu pěti plavidel kotvících v Řecku: čtyři jachty a jeden katamarán.

IS Boat má v současnosti v nabídce 431 lodí ve Francii, Itálii, Chorvatsku, Řecku či Španělsku a nabídka se rychle rozšiřuje. Zájemci o půjčení jachty vítají, že se velmi rychle dostanou do kontaktu přímo s loďařem, se kterým si můžou domluvit přesné podmínky svého výletu.

Zatímco donedávna byly cesty do prázdninových destinací ve Středomoří zatíženy nejrůznějšími omezeními kvůli covidu, například v Řecku musel každý turista do týdenní karantény, teď už lze cestovat relativně volně v rámci aktuálních pravidel a využít i nabídku jachetních pobytů naplno. Tomu napomáhá právě služba IS Boat.

Kapitán Lukáš Malý

Tu spustil Lukáš Malý začátkem letošního roku na základě svých zkušeností majitele jachet. „Vadilo mi, že existující online portály zprostředkovávající plavby na jachtě chtějí zhruba pětinovou provizi a přitom mají problémy s administrativou a bohužel i platební morálkou. Proto jsem navrhl IS Boat jako systém, který je šitý na míru majitelům lodí a který si nebere provizi ze zakázky, ale nabízí loďařům zveřejnění jejich nabídky plaveb jako inzerci.“ IS Bot díky svému byznys modelu může nabízet jachetní jízdy až o pětinu levněji, protože pro majitele lodí je výrazně výhodnější po finanční stránce.

Další výhodu služby IS Boat nepoznají zákazníci, ale loďaři: Jedná se o propracovaný systém pro správu lodí. Majitel jachty (a těch jsou i v České republice tisíce) může v cloudovém úložišti ukládat všechny dokumenty, které se k lodi vážou, podrobně sledovat náklady na provoz a případné příjmy z půjčování lodí výletníkům. Systém používá sám Lukáš Malý pro správu flotily pěti plavidel svojí firmy Orbita Sailing.“Stalo se mi třeba, že dodavatel v Řecku mi tvrdil, že na lodi provedl údržbu, i když to nebyla pravda. Ukázal jsem mu přímo v notebooku v aplikaci IS Boat, že na jeho službu ještě čekám a nezbylo mu než uznat, že mám pravdu,“ vysvětluje Lukáš Malý, jak mu jeho služba pomohla.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.