Sociální sítě
Nahoru

Nový Seamaster 300 se vzhlédl ve vlastní historii

Původní model Seamaster 300 prorazil v době velkých změn. Po skončení druhé světové války v roce 1945 začala společnost objevovat novou a vzrušující éru zkoumání, cestování a opětovného nalezení smyslu pro dobrodružství.

Věda spolu s průmyslem začínala opět nabírat na obrátkách a společnost Omega byla odhodlána reagovat novou řadou hodinek určených výhradně profesionálům. V roce 1957 se proto zrodila kolekce „Professional Trilogy“, včetně modelů Speedmaster, Railmaster a Seamaster 300.

V rámci této rodiny byly Omega Seamaster 300 uvedeny na trh jako vůbec první profesionální potápěčské hodinky značky. Design byl pozoruhodný černým číselníkem, světelnými indexy a velkými ručkami, díky nimž byl čas velmi snadno čitelný i za těch nejnáročnějších podmínek.

Navíc se jednalo o inovativní zázrak techniky. Kromě toho, že hodinky nabízeli důmyslný vysokotlaký vodotěsný systém, představily také první potápěčskou lunetu společnosti se speciální bezpečnostní funkcí, jež zabraňuje náhodnému otočení během ponoru.

Seamaster 300 okamžitě zaznamenal celosvětový úspěch a oslovil nejen zkušené potápěče, ale i vědce, armádu na moři či rekreační milovníky vodních sportů.

Nová kolekce odkazuje na ducha tohoto ikonického modelu z roku 1957. Seamaster 300 jsou k dispozici o průměru 41 mm v klasické nerezové oceli s tenčími kroužky lunety vyrobenými z oxalického eloxovaného hliníku, který zvyšuje jejich tvrdost a odolnost.

Náramky jsou zhotoveny z nerezové oceli s vylepšeným lícováním. Jejich tvar byl ergonomicky upraven pomocí efektivního kování a tenčí spony. Vylepšenou sponu a zapínání najdou zákazníci i na kožených řemíncích.

Snad nejnápadnější změny hodinek Seamaster 300 lze najít na novém číselníku. U něho použila značka takzvaný „Sandwich dial“ koncept, který zahrnuje vylepšený luminiscentní nátěr Super-LumiNova a zapuštěné indexy hodin a čísel. Do historie pak odkazují číslice v arabském stylu, který se objevil na ranných modelech Seamaster 300 v šedesátých letech.

Společnost Omega také znovu vrátila do hry sekundovou ručku s kulatou koncovkou či tzv. „lízátkem“ z nerezové oceli, jejíž hrot je naplněn luminiscentním nátěrem Super-LumiNova. Design skvěle funguje s minimalistickým číselníkem, který obsahuje pouze logo Omega a název Seamaster 300.

Seamaster 300 je nyní certifikován na nejvyšší úroveň v oboru. Od roku 1957 byla funkčnost a na nejvyšší přesnost hodinek zdokonalena a v roce 2021 dostávají nový upgrade včetně certifikace Master Chronometer, jež uděluje Švýcarský federální metrologický institut (METAS). Díky tomuto ocenění hodinky splňují nejvyšší standardy přesnosti, výkonu a magnetické rezistence v oboru.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.