Sociální sítě
Nahoru

Destinace, ze kterých luxus přímo čiší

Neexistuje snad oblíbenější období roku než dovolená. Ano, někdo by možná přidal Vánoce, ale neexistuje snad osoba, co by se netěšila na odpočinek, zkoušení nových aktivit, objevování památek, ochutnávání místních delikates a vytváření nezapomenutelných zážitků.

Každý jistě upřednostňuje jiný typ dovolené, ať už je to dobrodružství pod stanem, poznávací nebo sportovně založenou dovolenou či naprostou relaxaci. Ale kdo by si rád nedopřál trochu luxusu. Tyhle destinace jsou pro luxus synonymem.

Seychely

Překrásné souostroví v tyrkysovém Indickém oceánu tvoří asi 115 ostrovů, které překypují bujnou vegetací a lemují je nádherné dlouhé bílé pláže. Na výběr je z mnoha luxusní letovisek nejlepších světových hotelů či z privátních vil často s vlastním služebnictvem. Na ostrovy se turisté sjíždí za odpočinkem i dobrodružstvím. Obzvláště výjimečné jsou zdejší podmínky pro potápění a šnorchlování, místní korálové útesy patří mezi nejvyhledávanější na světě. Samotné ostrovy jsou velice zachované a přes polovinu z nich tvoří národní parky. Milovníky architektury nezklame hlavní město Victoria na ostrově Mahé, které mnozí přirovnávají ke skanzenu s botanickou zahradou a slavným trhem, kde vás ohromí řemeslná zručnost místních umělců. Po dni plného objevování ostrovů se nabízí večeře. Místní kuchyně je vyhlášená pro grilované ryby a mořské dary, kokosové kari a banány na sto způsobů. Nechybí restaurace oceněné michelinskými hvězdami, a odkud lépe zakončit den, než u západu slunce se sklenkou šampaňského.

Monako

Tahle mini země má největší hustotu milionářů v Evropě a taky největší počet milionářů a miliardářů na počet obyvatel. Luxus k Monackému knížectví patřil vždycky, a proto ho nejspíš přijíždí každý rok obdivovat přes 7 milionů turistů, aby viděli jak žijí slavní a bohatí na Azurovém pobřeží známém jako Francouzská Riviéra. Přestože je země veliká jenom přes dva kilometry čtvereční, menší už je jenom Vatikán, nabízí velké množství aktivit, od pestrých kulturních akcí, obdivování architektonických pamětihodností, muzeí, slavného kasina, plaveb na jachtách při západu slunce za popíjení koktejlů, večeří v michelinských restauracích, sledování napínavých závodů GP Formule 1 nebo turnaje PokerStars EPT či zápasů francouzské Premier League. Když k tomu přidáme příznivé středomořské klima, v Monaku se prostě nudit nedá.

Dubaj

Město, které během posledních 50 let doslova vyrostlo z pouště, si na luxusu zakládá. Vše je nové, lesklé a nejlépe zlaté či z mramoru. V Dubaji se snoubí extravagance s moderní technologií, co se odráží už na samotných budovách. Hned Burj Khalifa je nepřehlédnutelná, jde ji spatřit na vzdálenost 95 kilometrů, má neskutečných 163 poschodí a měří 828 metrů. Nejslavnější stavbou ve městě je Burj Al Arab, pompézní hotel ve tvaru plachty. I místní policie si užívá luxusu, uvidíte je, jak se prohánějí ulicemi města ve vozech typu Ferrari FF, Aston Martin One-77 nebo Lamborghini. V Dubaji panuje horké klima, osvěžení nabízí moře lemující krásné a čisté pláže nebo překrásné a moderní bazény. Nedávno byl představený nejhlubší bazén na světě pro hloubkové potápění, ve kterém si můžete vyzkoušet rozličné aktivity, jakou je jízda na kole nebo hraní stolního fotbálku pod vodou. Ještě větší osvěžení slibuje krytý lyžařský rezort. Dubaj je oblíbená také pro luxusní nakupování, světové restaurace a celkový přepych, a proto je město čtvrtým nejnavštěvovanějším městem na světě, hned po Londýně, Paříži a Bangkoku.

Laikipia

Laikipia je oblast v Keni, jenž se táhne od zasněžených svahů po velkolepá údolí, a je domovem jedné z nejrozmanitějších populací savců, včetně nosorožců nebo zeber. Kdo si přeje zažít luxusní safari, pak Laikipia otevírá svým hostům úplně nový svět zážitků. Na území je několik privátních možností luxusního ubytování s bazény a doplněné skvělými restauracemi. Velký důraz se zde klade na udržitelnost a ekoturismus, základem je zachování symbiózy mezi lidmi a přírodou. Kromě klasických projížděk v safari vozidlech můžou návštěvníci využít místní průvodce a vydat se pozorovat zvířata pěšky, na kolech, na koních či velbloudech anebo obdivovat krásy divoké přírody z vrtulníku. Možností, jak nahlédnout do africké divočiny je celá řada a díky fantastickým znalostem místních rangerů se o ní také co nejvíce dozvědět. Laikipia slibuje vytvoření vzpomínek doslova na celý život.

Foto 1: PHOTO by Pxhere, Public Domain CC0

Foto 2: PHOTO by Pxhere, Public Domain CC0

 

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.