Sociální sítě
Nahoru

Pstruh s angreštem a další zajímavosti v La Rotonde

Restaurace La Rotonde v hotelu Alcron najdete jen pár kroků od Václavského náměstí. Člověk nemusí být ubytovaný v hotelu, aby mohl kulinářský um šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka, ochutnat. Stačí vejít hlavním vchodem, projít kolem recepcí a výtahů a náhle se příchozí ocitá v art deco restauraci, která má zkrátka styl.

Pstruh s angreštem

Šéfkuchař Lukáš Hlaváček, který má nepřeberné zkušenosti ze zahraničních michelinských restaurací, u nás v kuchyni doslova exceluje. Svou praxi a poznatky promítá do každého pokrmu ve svém a la carte menu. Květák s hnědým máslem, bramborovým krémem a shijmeji se stal bestsellerem a dobrou zprávou je, že na menu zůstává.

Kure s kukuřicí, kapustou a houbami

Nově jsem do a la carte zařadil lehká jídla plná chutí a barev, která skvěle sekundují právě probíhajícímu ročnímu období. Novým předkrmem na aktuálním menu je Pstruh lososovitý s angreštem a bezinkou – ceviche z pstruha lososovitého je doplněn o svěží chuť angreštu a bezinky. Novou polévkou v menu je netradičně pojaté Hráškové vellouté s bramborem, slaninou a vypečenou cibulí. Novým hlavním chodem je Kuře s kukuřicí, kapustou a houbami. Měním menu postupně dle dostupných surovin. Nelze zcela plánovat, musíme akceptovat sezónnost a následně nabídku farmářů,“ dodává šéfkuchař Lukáš Hlaváček.

Hrášková polévka

Dezerty jsou ve zcela novém pojetí. Tři dokonalé sladké tečky v podobě Čokolády s tonkou a karamelizovaným banánem, jenž se na jazyku rozplývá, či Limetkový mousse se sorbetem ze zeleného jablka a meringuem ochuceným smrkovými výhonky, který je absolutně osvěžující a v neposlední řadě barevně i chuťově vyladěný Mandlový košíček s jahodami, růží a granitou z rosé vína.

Více z rubriky Gastro

  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.