Sociální sítě
Nahoru

Pstruh s angreštem a další zajímavosti v La Rotonde

Restaurace La Rotonde v hotelu Alcron najdete jen pár kroků od Václavského náměstí. Člověk nemusí být ubytovaný v hotelu, aby mohl kulinářský um šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka, ochutnat. Stačí vejít hlavním vchodem, projít kolem recepcí a výtahů a náhle se příchozí ocitá v art deco restauraci, která má zkrátka styl.

Pstruh s angreštem

Šéfkuchař Lukáš Hlaváček, který má nepřeberné zkušenosti ze zahraničních michelinských restaurací, u nás v kuchyni doslova exceluje. Svou praxi a poznatky promítá do každého pokrmu ve svém a la carte menu. Květák s hnědým máslem, bramborovým krémem a shijmeji se stal bestsellerem a dobrou zprávou je, že na menu zůstává.

Kure s kukuřicí, kapustou a houbami

Nově jsem do a la carte zařadil lehká jídla plná chutí a barev, která skvěle sekundují právě probíhajícímu ročnímu období. Novým předkrmem na aktuálním menu je Pstruh lososovitý s angreštem a bezinkou – ceviche z pstruha lososovitého je doplněn o svěží chuť angreštu a bezinky. Novou polévkou v menu je netradičně pojaté Hráškové vellouté s bramborem, slaninou a vypečenou cibulí. Novým hlavním chodem je Kuře s kukuřicí, kapustou a houbami. Měním menu postupně dle dostupných surovin. Nelze zcela plánovat, musíme akceptovat sezónnost a následně nabídku farmářů,“ dodává šéfkuchař Lukáš Hlaváček.

Hrášková polévka

Dezerty jsou ve zcela novém pojetí. Tři dokonalé sladké tečky v podobě Čokolády s tonkou a karamelizovaným banánem, jenž se na jazyku rozplývá, či Limetkový mousse se sorbetem ze zeleného jablka a meringuem ochuceným smrkovými výhonky, který je absolutně osvěžující a v neposlední řadě barevně i chuťově vyladěný Mandlový košíček s jahodami, růží a granitou z rosé vína.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.